Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL 'Penava je zaboravio spomenuti likvidacije srpskih civila u Vukovaru...'

'Penava je zaboravio spomenuti likvidacije srpskih civila u Vukovaru...'

10. 09. 2018. u 16:28 48
Na prozivke gradonačelnika Vukovara Ivana Penave i najave prosvjeda 13. listopada reagirao je i zamjenik gradonačelnika Vukovara iz redova srpske nacionalne manjine Srđan Milaković

Na prozivke gradonačelnika Vukovara Ivana Penave i najave prosvjeda 13. listopada reagirao je i zamjenik gradonačelnika Vukovara iz redova srpske nacionalne manjine Srđan Milaković.

VUKOVAR Penava želi prosvjed: Dosta mi je osjećaja gorčine, nepravde, izdaje i nedostojnosti tih ljudi

– Nabrajajući zločine gradonačelnik nije nigdje spomenuo likvidacije više desetina srpskih civila odvedenih sa radnih mjesta i iz njihovih domova, likvidiranih od hrvatskih snaga prije nego što su u Vukovaru počeli ozbiljniji sukobi, a koji do danas nisu sankcionirani. I Srbi u Vukovaru i cijeloj Hrvatskoj žele funkcioniranje pravne države. U tom slučaju počeo bi da se provodi Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina pa bismo ostvarili pravo na zapošljavanje u državnim i javnim službama i u gradskoj upravi, bio bi sankcioniran govor mržnje izrečen u javnosti, svi bi mogli da slobodno upotrebljavaju svoj jezik i pismo, studenti bi imali pravo na stipendije i kad studiraju u matičnoj državi, bili bismo ravnopravni građani, rekao je Milaković.

sdss o prosvjedu 'Ukazujemo na tragične nestanke 50-tak vukovarskih Srba koji su ubijeni '91'

Ironično je naveo kako je tijekom 2018. godine Vukovar u 'bildanju nacionalne svijesti ostao malo po strani, a Vukovarci blago pošteđeni'.

– Nije naše društvo postalo zrelije nego su postojali drugi povodi koji su služili za zabavu masa – uspjesi nogometne reprezentacije, obilježavanje „Oluje“, Bajaga, Thompson…Da ovakvo stanje ne potraje dugo, pomalo neočekivano, pobrinuo se vukovarski gradonačelnik konferencijom za medije na kojoj nas je podsjetio na sve ono što mora svakodnevno biti u svesti svakog nacionalno osviještenog Hrvata: velikosrpska agresija, nekažnjeni srpski zločinci, nevine hrvatske žrtve i ostale crno-bijele fraze. Navikli su već Vukovarci da svake godine krene „zagrijavanje atmosfere“ uoči obilježavanja stradanja Vukovara 18.11., stoji u priopćenju Milakovića.

davor ivanković Pobuna Vukovarca Penave ozbiljnija pljuska Plenkoviću od one iz Gospića

Ukazao je i kako su državne institucije u Vukovaru uglavnom očišćene od Srba tijekom godina te da je u vukovarskom Općinskom i Županijskom sudu od nekadašnje 1/3 zaposlenih ostao u svakom po jedan sudac koji broji posljednje dane pred odlazak u mirovinu.

– Nije ništa bolje ni u državnim odvjetništvima i rukovodećim strukturama policije. Isto tako, nije nebitna činjenica da je u posljednjih godinu dana policija provela brojne informativne razgovore na koje su pozivani pripadnici srpske zajednice iz Vukovara i okoline, navodi Milaković.

>> Maketa prve hrvatske podmornice koja će se uskoro graditi

Mood food
Hrana za dobro raspoloženje: Doznajte što bi trebalo jesti da se osjećate sretnije
pogledajte na vecernji.hr
  • 17:46 10. rujna 2018.

    Srđane, hajde pogledaj svoju "braću" kada ulaze u razrušeni Vukovar, nema tih riječi, to je neopisivo, sto godina se nećete "opati" :/ Stoga, šuti i radi na tome da imate život u Vukovaru, a ne Velikosrpska geta koja sada stvarate ...

  • 16:44 10. rujna 2018.

    Milakoviću osvježi mi dan. Ništa nema ljepše od tvog cviljenja. Otiđi više iz grada koji nije po tvojoj volji.

  • 16:41 10. rujna 2018.

    i taj mirno hod i zivi u Vukovaru?? i jos je zamjenik gradonacelnika?? e sto se nece opet gusta magla spustit..

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".