Peking: MVP ne zna ništa o cenzuri Obamina govora

22.01.2009.
u 14:35
Pogledaj originalni članak

Kineska vlada priopćila je u četvrtak kako ništa ne zna o navodnoj cenzuri inauguracijskoga govora američkog predsjednika Baracka Obame iz kojega su kineski mediji izostavili politički osjetljive dijelove.

Audiovizualni mediji izostavili su iz Obamina govora rečenice o komunizmu i progonu disidenata.

- Nisam obaviještena o tome, no mislim da mediji imaju pravo prenijeti informaciju onako kako to oni žele - rekla je novinarima glasnogovornica kineskoga ministarstva vanjskih poslova Jiang Yu.

Emitirajući inauguraciju, kineska televizija naglo je prekinula Obamin govor i prijevod u trenutku kad je predsjednik podsjetio da su se "prijašnji naraštaji suprotstavili fašizmu i komunizmu ne samo raketama i tenkovima, nego i čvrstim savezima i čvrstim uvjerenjima".

Na internetu su pak objavljene potpunije inačice govora na engleskom jeziku.

I službeni list "China Daily", koji izlazi na engleskom jeziku i namijenjen je napose strancima u Kini, objavio je dio Obamine izjave u kojoj se kaže da "neki ušutkavaju disidente" i da su "na krivoj strani povijesti".

(Hina)

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr