CARITASOV PROGRAM

PBZ Grupa donirala 250.000 kuna za pomoć najsiromašnijim obiteljima diljem Hrvatske

Foto: PBZ Grupa
PBZ Grupa donirala 250.000 kuna programu Hrvatskog Caritasa Za 1000 radosti - Probudi dobro u svijetu!
Foto: PBZ Grupa
PBZ Grupa donirala 250.000 kuna programu Hrvatskog Caritasa Za 1000 radosti - Probudi dobro u svijetu!
Foto: PBZ Grupa
PBZ Grupa donirala 250.000 kuna programu Hrvatskog Caritasa Za 1000 radosti - Probudi dobro u svijetu!
Foto: PBZ Grupa
PBZ Grupa donirala 250.000 kuna programu Hrvatskog Caritasa Za 1000 radosti - Probudi dobro u svijetu!
18.12.2019.
u 21:25
Programu se može pomoći pozivom na donacijski telefon HC-a 060 9010 (6,25 kn; PDV uključen) ili novčanim darom na poseban račun Hrvatskog Caritasa kod PBZ (IBAN HR4023400091510126452 poziv na broj 7-19) ili putem www.caritas.hr
Pogledaj originalni članak

PBZ Grupa je uručila donaciju u iznosu od 250.000 kuna programu Hrvatskog Caritasa pod nazivom "Za 1000 radosti - Probudi dobro u svijetu!". Riječ je o tradicionalnom nacionalnom programu Hrvatskog Caritasa "Za 1000 radosti" putem kojeg se već dugi niz godina prikuplja pomoć za najsiromašnije obitelji diljem Hrvatske.

"Od velike je važnosti  konkretno i odgovorno djelovanje banaka u društvu, osobito kada su u pitanju obitelji u potrebi stoga nam je drago da smo i ove godine doprinijeli ovom plemenitom i hvalevrijednom programu Hrvatskoga Caritasa", istaknuo je Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb. 

„Božić je Božji dar nama ljudima, spomen na veličanstveni događaj u kojem Bog sebe daruje čovjeku. Tu je izvor Caritasa – djelotvorne ljubavi – koja u ljudima želi probuditi spoznaju da smo svi odgovorni jedni za druge, da smo svi braća i sestre. Kada osvijestimo važnost prepoznavanja potreba drugih ljudi oko nas, kada se zajedničkim snagama ujedinimo u činjenju dobra - kao što to PBZ i Hrvatski Caritas, vjerni svjedočenju dobra, već 18 godina zajedno čine u programu "Za 1000 radosti" - iznova donosimo nadu i svjetlo tamo gdje je to najpotrebnije – u srce svakog čovjeka, u svakom kutu svijeta“  rekao je mons. Josip Mrzljak, predsjednik Hrvatskog Caritasa.

Ova donacija Hrvatskom Caritasu u sklopu je humanitarnog projekta PBZ Grupe "Činim dobro svaki dan", putem kojeg PBZ Grupa već više od deset godina pomaže najpotrebitije skupine našeg društva diljem Hrvatske. 

Novčana sredstva prikupljena u sklopu cjelogodišnjeg nacionalnog programa "Za 1000 radosti - Probudi dobro u svijetu!" za siromašne obitelji u školama i župama, putem donacijskog telefona te uplatama građana, jedinica lokalne i regionalne samouprave, hrvatskih tvrtki, obrtnika i udruga, kao i darovane proizvode i usluge poslovnih subjekata, Hrvatski Caritas usmjerava u 16 nad/biskupijskih Caritasa, koji potom pomažu najugroženijim korisničkim obiteljima na svojemu području. Radi se o višečlanim obiteljima, jednoroditeljskim obiteljima, obiteljima koje se suočavaju s teškom bolesti kojega od svojih članova, braniteljskim obiteljima, obiteljima pogođenima nezaposlenošću, dugovima.

Programu se može pomoći pozivom na donacijski telefon HC-a 060 9010 (6,25 kn; PDV uključen) ili novčanim darom na poseban račun Hrvatskog Caritasa kod PBZ (IBAN HR4023400091510126452 poziv na broj 7-19) ili putem www.caritas.hr.

VIDEO Najšokantnije i najzabavnije snimke 2019.: Prizori s Visa posebno su vas ostavili u čudu

Foto: Screenshot
Najveći hitovi 2019.
Foto: N1
Umirovljenik o gripi
Foto: Facebook
STORM Chasing Team SENJ
Foto: Sabor TV
Foto: Facebook: Dnevna doza prosječnog Dalmatinca
Radovi u Dalmaciji
Foto: Sanja Sulik/Facebook
Luka Prgić
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Dječaci iz mora izvadili mrtvu zmiju dugu 2,5 metra
Foto: Dorotea Sović
Foto: Screenshot/Facebook
Profesor u Varaždinu
Foto: Screenshot
Snimka tučnjave
Foto: Screenshot
Snimka stravične nesreće u tunelu Sv. Ilija
Foto: Screenshot
Pernar
Foto: Facebook
Kazna za parking
Foto: Facebook/Gajnice jučer danas sutra
Foto: Screenshot
Mlađi muškarac razbio instalaciju Pozdrav Suncu
Foto: Lino Lončarić
Nevrijeme u Gorskom kotaru, pala tuča
Foto: Screenshot
morski pas
Foto: Screenshot
plaža Firule
Foto: 057info
račun
Foto: Facebook/Dnevna doza prosječnog Dalmatinca
ručnik
Foto: Leo Gregurić
Vis - nevrijeme
Foto: Facebook
smeće
Foto: Vecernji.hr
Foto: Večernji list
Vozač autobusa puši tijekom vožnje
Foto: Screenshot

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DU
Deleted user
23:05 18.12.2019.

a koliko su siromašnima donirale ba-be ili gong, documenta i slični?

Avatar nisam..robot
nisam..robot
07:57 19.12.2019.

Ogromna reklama za male novce. 250 tisuca kn nije stvarno nista osim sitni trosak za PR.

Avatar rubinet
rubinet
11:32 19.12.2019.

Bravo za PBZ. To je i moja banka. Sjajno surađujemo. (Nije promičba)