Zapošljavanje

Partnerstvom i strategijom lakše do smanjenja nezaposlenosti

Foto: 'jurinema'
Partnerstvom i strategijom lakše do smanjenja nezaposlenosti
15.02.2011.
u 15:45
Brojka nezaposlenih u županiji sve je veća, a na Zavod se prijavljuje sve više osoba starije životne dobi
Pogledaj originalni članak

U Županijskoj palači održana je druga Skupština Partnerstva za lokalno zapošljavanje Varaždinske županije. 

– Cilj je da se u partnerskom okruženju s institucijama i udrugama, poslodavcima i sindikatom pomogne smanjenju nezaposlenosti – rekla je Jasenka Hutinski, pročelnica varaždinskog Zavoda za zapošljavanje. Dodala je da će izraditi strategiju koja će biti kompatibilna sa Županijskom razvojnom strategijom, a u kojoj će biti definirane gospodarske potrebe i problemi u lokalnom okruženju. Iako je brojka nezaposlenih u županiji sve veća te se na zavod prijavljuje sve više osoba starije životne dobi, koje su proglašene tehnološkim viškom, pročelnica se nada da će brojnim poticajima i programima te sezonskim poslovima ipak smanjiti nezaposlenost u županiji.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.