KLIMATSKI SPORAZUM

Pariški sporazum dobio zeleno svjetlo od Europskog parlamenta

Foto: Reuters/PIXSELL
europski parlament
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
klimatske promjene
Foto: Reuters/ PIXSELL
Klimatske promjene
04.10.2016.
u 13:12
Sporazum moraju potvrditi članice Europske unije.
Pogledaj originalni članak

Europski parlament podupro je 'Pariški sporazum' za borbu protiv klimatskih promjena te je taj sporazum stupio na snagu na globalnoj razini.

Pariški sporazum poduprlo je gotovo 200 nacija prije gotovo godinu dana i on bi trebao voditi do zaokreta svjetske ekonomije od fosilnih goriva u nastojanju da se ograniči toplinskih valova, poplava, suša i porasta razine mora.  

Europski povjerenik za klimu, Miguel Arias Kantina, kazao je kako je ovo prekretnica u pretvaranju obećanja u rezove emisije stakleničkih plinova. U priopćenju je naveo kako je njihov kolektivni zadatak da se obveze pretvore u akciju na terenu, javlja Reuters.

Sporazum moraju potvrditi članice Europske unije.

>> Klimatski dogovor iz Pariza dolazi ipak prekasno

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

I1
ing-12345
17:07 04.10.2016.

Kako je moguće da je hrvatski ministar zaštite okoliša u tehničkoj vladi dao suglasnot u ime Republike Hrvatske, bez odobrenja Hrvatskog Sabora, da EU parlament usvoji ovaj sporazum i time se posavai kao nadređeni Hrvatskom Saboru. Ovdje se radi o činu veleizdaje i DORH treba odmah podići sudsku tužbu.