Susret u vatikanu

Papa roditeljima LGBT djece: Bog voli vašu djecu takvu kakva jesu

Foto: ©ALESSIA GIULIANI/Milestone Media/PIXSELL
Papa Franjo
Foto: Reuters/Pixsell
Papa održao misu u praznoj crkvi
Foto: Reuters/Pixsell
Papa održao misu u praznoj crkvi
24.09.2020.
u 09:00
Papa je održao kratki privatni sastanak s roditeljima prošlog tjedna
Pogledaj originalni članak

Papa Franjo, susreo se s roditeljima LGBT djece i poručio: "Bog voli vašu djecu takvu kakva jesu."

Tu izjavu papa je dao u srijedu prošlog tjedna kada se susreo s 40-ak roditelja iz talijanske organizacije nazvane Tenda di Gionata, javlja America Magazine. Papa je održao kratki privatni sastanak s roditeljima.

Maria Grassi, potpredsjednica Tenda di Gionata, i njezin suprug Agostino Usai dali su papi knjižicu pod nazivom Genitori Fortunati u kojoj su detaljno opisane interakcije između roditelja, djece i Crkve. Grassi, koja je nakon sastanka razgovarala s talijanskim medijima, rekla je da je rekla papi da je njihova želja da njihova djeca budu potpuno prihvaćena u Crkvi.

Dodala je da se nada da će ovaj susret stvoriti "most" između LGBT zajednice i Katoličke crkve. 

 

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
09:36 24.09.2020.

Dodvoravanje? Moralna vertikala? Je li sol obljutavila?

DU
Deleted user
11:15 24.09.2020.

Djeca nisu kriva kaj društvo to dozvoljava!

Avatar rubinet
rubinet
10:57 24.09.2020.

Papa bi trebao biti konzervativac.