papa slikovito:

'Gospa nije ravnatelj poštanskog ureda koji šalje poruke'

Foto: Reuters/Pixell
'Gospa nije ravnatelj poštanskog ureda koji šalje poruke'
14.11.2013.
u 20:01
Takve priče udaljuju od Evanđelja, od Duha Svetoga, od mira i mudrosti, od slave i ljepote Božje. Jer Isus kaže da kraljevstvo Božje ne dolazi tako da privuče pozornost: dolazi u mudrosti, kaže papa
Pogledaj originalni članak

Gospa nije ravnatelj poštanskog ureda koji svaki dan šalje poruke, rekao je papa Franjo u propovijedi na današnjoj misi u Domu sv. Marte. Papa Franjo komentirao je prvo čitanje Knjige mudrosti koje opisuje duhovno stanje. – Duh znatiželje nas udaljuje od Duha mudrosti jer nas zanimaju samo pojedinosti, novosti, svakodnevne nevažne priče ili kako nešto učiniti. To je radoznalost, duh znatiželje. Duh znatiželje nije dobar jer je duh rastresenosti, udaljavanja od Boga – kazao je Franjo.

Znatiželja nas potiče da slušamo kako je Gospodin ovdje ili ondje, ili da govorimo: ''Poznajem jednog vidovnjaka ili vidovnjakinju, koji primaju pismene poruke od Gospe'', a što je papa Franjo prokomentirao: ''Ma, gle, Gospa je majka. Ona nas voli sve. Ona nije ravnatelj poštanskog ureda koji svaki dan šalje poruke“.

– Takve priče udaljuju od Evanđelja, od Duha Svetoga, od mira i mudrosti, od slave i ljepote Božje. Jer Isus kaže da kraljevstvo Božje ne dolazi tako da privuče pozornost: dolazi u mudrosti. Kraljevstvo Božje ne dolazi u pomutnji. Bog nije govorio proroku Iliji u vjetru, u oluji, nego u blagom vjetriću, u vjetriću mudrosti, objasnio je Papa. Kraljevstvo je Božje među nama: ne treba tražiti čudne stvari, sa svjetovnom znatiželjom tračati za novinama – kazao je papa Franjo.

>>Papa: Korumpirani bi trebali biti bačeni u more

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 57

EL
Ely
21:09 14.11.2013.

Papa Franjo je razborit i iskusan poznavatelj duhovnog života. Nije slučajno što je isusovac. :-) Njegove riječi se mogu primjeniti na Međugorje, ali također i na svakog vjernika. Jer, narod vole senzacije i uvijek će biti ljudi (specifičnog mentalnog sklopa) koji će trčati za "čudesima". Istinski vjernik živi od vjere.

Avatar žrtve tuđmanizma
žrtve tuđmanizma
20:54 14.11.2013.

napokon da netko odgovori onima iz hercegovine koji se sprdaju sa kršćanstvom,bravo papa - 10+ za izjavu,sad će sluge sotone iz ercegovine da udaraju minuse :D

Avatar johnny_depps_friend
johnny_depps_friend
20:35 14.11.2013.

Say goodbye to Međugorje naivčine, eto vam čovjek objasnio u kratkim crtama...