Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oštro o korupciji

Papa: Korumpirani bi trebali biti bačeni u more

papa franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
12.11.2013.
u 23:00

Obrušio se na one koji kradu od države pa daruju Crkvi

RIM – Korumpirani kršćani i svećenici zaslužuju da budu bačeni u more sa žrvnjem oko vrata, kazao je papa Franjo na homiliji u domu Santa Marta. Papa Franjo kazao je “ne” dvostrukom životu dobročinitelja koji potkradaju državu da bi poklanjali Crkvi. Već nekoliko dana papa govori o korupciji i podmićivanju. Tko zgriješi, pokaje se i moli oprost, osjeća se slabim i moli Isusa za spas, ponizuje se.

– Ali korumpirana osoba šokira i nastavlja s grijesima te se pravi da je kršćanin: eto, to je dvostruki život. A dvostruki život kršćanina čini veliko zlo. Ima onih koji pitaju: “Ali, oče, ja sam dobročinitelj Crkve! Iz džepa uzimam i dajem Crkvi.” Ali drugom rukom potkrada državu, siromašne. On je nepravedan. To je dvostruki život. I taj zaslužuje, to kaže Isus, ne ja, da mu se stavi mlinski žrvanj oko vrata i baci u more. Isus tu ne govori o oprostu – naglasio je papa.

Papa citira Isusa koji je za korumpirane kazao da izvana izgledaju lijepo, ali unutra su puni trulih kostiju.

– Kršćanin koji se hvali da je kršćanin, ali ne vodi život kršćanina, jedan je od tih korumpiranih ljudi. Svi znamo nekoga tko je u takvoj situaciji i koliko zla čini Crkvi! Korumpirani kršćani i korumpirani svećenici čine zlo jer ne žive u duhu evanđelja, nego u duhu svjetovnosti – zaključio je papa.

>>Papa Franjo: Molite li pokoji puta unutar obitelji?

>>Papa suspendirao rastrošnog njemačkog biskupa

Ključne riječi

Komentara 21

DU
Deleted user
07:41 13.11.2013.

Uska su vrata i tijesan put koji vodi u život. (Nažalost) malo ih je koji ga nalaze. Zato se probudimo, obratimo i vjerujmo Evanđelju.

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
07:14 13.11.2013.

... Sveti otac vraća nas kršćane na put Isusa Krista ... to je jedini ispravni put za ljude ... sve ostale staze za koje se i dan danas neki kunu da neće sa njih skrenuti vode ljude u propast ... strava ...

CI
cipeleideal
07:37 13.11.2013.

Bože samo nam poživi Papu Franju našeeg izbavitelja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije