KATOLIČKA CRKVA

Papa Franjo poziva mlade da budu hrabri: 'Bolji svijet se izgrađuje vama'

Foto: Reuters/PIXSELL
Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
Papa Franjo
13.01.2017.
u 17:31
Franjo poziva na, kako je napisao, „izlazak iz rigidnosti koja čini manje uvjerljivim najavu sreće Evanđelja“
Pogledaj originalni članak

Papa Franjo priželjkuje Crkvu koja će dati prostor mladima, spoznati jezik mladih i valorizirati kreativnost i talente.

„Bolji svijet se izgrađuje vama, vašoj volji za promjenama i vašoj velikodušnosti“, napisao je papa Franjo mladima u dokumentu, koji je danas obznanjen, za pripremu XV. redovne opće Biskupske sinode, koja će se održati u listopadu 2018. godine na temu „Mladi, vjera i raspoznavanje duhovnih zvanja“.

Tema očituje pastoralnu skrb Crkve za mlade između 16 i 29 godina, a u kontinuitetu je s odrednicama nedavne Sinode o obitelji i sadržajima apostolske posinodske pobudnice Amoris Laetitia. Tekst, zapravo knjiga od 69 stranica koju je izdala vatikanska izdavačka kuća (LEV), koji je danas obznanjen i koji će biti upućen mladima cijeloga svijeta je dosta općenit, ali poziva Crkvu da izađe iz svojih unaprijed pripremljenih shema i ide tamo gdje se mladi nalaze i prilagodi se njihovu vremenu i ritmu. Franjo poziva na, kako je napisao, „izlazak iz rigidnosti koja čini manje uvjerljivim najavu sreće Evanđelja“.

Na koncu je objavljen upitnik koji će biti upućen mladima u svim biskupijama svijeta preko internetskog sajta. Upitnikom se želi doznati koja su očekivanja mladih i kakav je njihov život. Crkva mora slušati glas mladih, kaže Papa i poziva ih „učinite da se čuje vaš urlik“.

>> Papa beskućnicima dijelio vreće za spavanje

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Parousia
Parousia
18:34 13.01.2017.

Neka te Dragi Bog Blagosovi i vodi