STAMBENO RJEŠENJE

Pao interes za POS stanove zbog zabrane prodaje? Mnogi odustali u Umagu

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Pao interes za POS stanove zbog zabrane prodaje? Mnogi odustali u Umagu
31.01.2022.
u 11:29
Do izmjene Zakona o društveno poticajnoj stanogradnji došlo je nakon brojnih afera.
Pogledaj originalni članak

Grad Umag je objavio da je Povjerenstvo za utvrđivanje liste reda prvenstva za kupnju POS stanova izbrisalo 249 podnositelja zahtjeva.

U obrazloženju stoji da njih 246 nije u zadanom roku, do 31. prosinca 2021., dostavilo traženu dokumentaciju, odnosno da su, od 25. siječnja 2019. do 31. prosinca 2021. promijenili prebivalište ili stekli nekretninu. Jedna osoba je zakasnila s podnošenjem dokumentacije, a dvije osobe su pobrisane s liste jer su im supružnici vlasnici stanova.

Podsjećamo, na listi iz 2019. godine bilo je 415 podnositelja zahtjeva, a sad je ta brojka oko 160 i to prije potvrde kreditne sposobnosti. U međuvremenu je zbog brojnih afera koje su izbile oko POS stanova došlo i do izmjene Zakona o društveno poticajnoj stanogradnji. 

Izmjene su uključivale zabranu davanja u najam ili prodaja neotplaćenih stanova koji su kupljeni u POS program. Nije poznato je li to bio jedan od razloga zašto su mnogi odustali od kupnje ili zbog promjene životnih okolnosti, navodi Glas Istre. 

VIDEO: Umirovljenika sve manje, u dvije 'COVID' godine umrlo ih čak 18.000 više od prosjeka


 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KR
krena
11:51 31.01.2022.

Pao interes ? Zna se zbog čega : Otkrivamo koliko morate čekati prije nego što smijete iznajmiti stan iz POS-a Obavijest je Agencija objavila zbog toga što je dana 18. srpnja 2019. godine stupio na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o društveno poticanoj stanogradnji.