virus zapadni nil

Pacijenti se oporavljaju, nema novih slučajeva zaraze virusom

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Pacijenti se oporavljaju, nema novih slučajeva zaraze virusom
11.09.2012.
u 15:33
Bolesnici su puno bolje, dobrog su općeg stanja. Riječ je o blagom obliku encefalitisa – kazao nam je ravnatelj KBC-a Osijek dr. Jozo Kristek
Pogledaj originalni članak

Tri pacijenta koja se zbog zaraze virusom Zapadni Nil liječe u osječkoj bolnici uspješno se oporavljaju od upale mozga.

– Pacijenti su puno bolje, dobrog su općeg stanja. Riječ je o blagom obliku encefalitisa – kazao nam je ravnatelj KBC-a Osijek dr. Jozo Kristek. Novih slučajeva zaraze, istaknuo je, nema.

>> Ostojić: Pacijent je stabilan, u Hrvatskoj nema infekcije virusom

>> U Hrvatskoj tri nova slučaja zaraze virusom Zapadni Nil

Da je troje bolesnika zaraženo upravo virusom Zapadni Nil, potvrđeno je u ponedjeljak. U osječku su bolnicu, inače, primljeni prošlog tjedna. Uzorci su hitno poslani na analizu u Zagreb. Riječ je o osobama u dobi od 48, 65 te 76 godina. Doznajemo da je jedan pacijent s područja Vukovarsko-srijemske, a ostala dvojica iz Osječko-baranjske županije i prema prvim podacima, virus nije uvezen. U Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo kažu da nitko od oboljelih nije putovao u susjedne zemlje pa je “sigurno da su se pacijenti zarazili kod nas”.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

OB
-obrisani-
16:45 11.09.2012.

Dokle ćemo još morati čitati o ovim glupostima?

MD
mara-danda
19:10 11.09.2012.

netko je ubio zarazenog komarca..

BB
brle brkić
08:07 12.09.2012.

nitko senepita odakle sad ti komarci,da su kišne godine nebih se čudili sušne su i nisu pogodne za komarce,a neke tvrtke odavno reklamiraju srestva protiv tigrastih kom.još kad ih nije ni bilo niti smo čuli za njih znači da smo komarce dobili gratis.