Župnik vozi Audi Q7:

‘Pa neću valjda na devama i magarcima ići u blagoslov kuća’

Foto: Mladen Mandić
Župnik
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Župnik
09.01.2015.
u 16:19
Župnik Anđelko Horvatić: Svašta se govori o meni, pa i da imam ženu i djecu. Već su me nekoliko puta i oženili. Baš bih volio i osobno upoznati sve te žene i djecu
Pogledaj originalni članak

Terenac Audi Q7 koji si je prije tri tjedna priuštio župnik župe Petrovsko Anđelko Horvatić, zapeo je za oko ovih dana kad se blagoslivljaju kuće mnogim župljanima.

– Dok mnogi od nas muku muče kako bi skupili stotinjak kuna za blagoslov kuće, on si kupuje jedan takav luksuzni i skupi auto. Mislimo da se ni Crkva u ovim teškim gospodarskim vremenima ne bi tako trebala razbacivati novcem. Zar ne bi bilo primjerenije da je župnik novac kojim si je priuštio takav luksuz dao za siromašne. Uostalom i Papa stalno govori da bi Crkva trebala biti skromnija – pričaju župljani Petrovskog.

Župnik i na Facebooku

O rastrošnosti svog župnika raspisali su se i po društvenim mrežama, jer novi auto kakav vozi župnik, bez dodatne opreme stoji oko osamdesetak tisuća eura, odnosno šestotinjak tisuća kuna.

– Nije riječ ni o kakvom luksuzu i rastrošnosti. Svoj prijašnji auto Škodu Superb tek sam zamijenio za Audi Q7. Auto je star devet godina i gotovo ništa nisam morao doplatiti. Ovaj auto ne vrijedi više od 28 tisuća eura, odnosno oko 210 tisuća kuna. Možete pogledati u župnu dokumentaciju i vidjeti da za njega nije potrošena ni kuna župnog novca – rekao je župnik Anđelko Horvatić dodajući i kako zna otkud vjetar puše i zašto ga povlače po društvenim mrežama.

Brojna klizišta

– Sve je ovo stvar politike i političkih odnosa u Petrovskom. Stalno mi podmeću jedni te isti. Za kraj kakav je Petrovsko i njegova okolica jednostavno moram imati auto na sva četiri pogonska kotača jer to zahtijeva i teren po kojem se vozim – kaže župnik Horvatić te dodaje:

– Pa ovdje samo u Petrovskom imamo 40-ak aktiviranih klizišta. Ima župnika po drugim župama koji se voze i u desetak puta skupljim autima. Pa ne mislite valjda da ću u obilazak i blagoslov kuća po ovom snijegu ići na devama i magarcima? Svašta se govori o meni pa i o tome kako imam ženu i djecu. Već su me i nekoliko puna oženili. Baš bih volio i osobno upoznati sve te žene i brojnu djecu koju imam – rekao nam je na kraju župnik iz Petrovskog.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 308

SC
second.chance
17:11 09.01.2015.

i ja sam rkt svecenik,ali ovo nema nigdje-u ovakvoj bijedi opravdavat ovakav luksuz-pokvareno..vozim se u 17god starom autu,i nista mu nefali-i isto super ide po brdima.očito neki kolege nemaju obraza ni savjesti pred Bogom i narodom..bez obzira bio mu auto poklonjen ili mu ga starci kupili...ima tu krivice i (nad)biskupa,koji pružaju sličan primjer,pa na kraju nadrapamo pred ljudima mi koji nismo takvi..mir i dobro svima,a ovakvima malo više poniznosti..

Avatar alien79
alien79
17:03 09.01.2015.

Kako ga nije sramota? Zašto sramoti Katoličku crkvu? I onda se čudimo zašto je se napada toliko kad imamo ovakve moralne razvaline koje ju predstavljaju

Avatar Arsendiklic
Arsendiklic
17:33 09.01.2015.

Isus nije imao problema sa jahanjem na magarcu , ne znam zašto je velečasnom ispod časti.