u jednom kućanstvu

Ovo su poznati Hrvati koji žive s roditeljima

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
jadranka kosor,portal
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Mia Kovačić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
filip sovagovic,portal
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Radovan Dobronić
23.07.2013.
u 14:37
Briga za članove obitelji, liječenje ''slomljenog srca'' nakon prekida ili komfor koji pruža mamina kuhinja samo su neki od razloga zbog kojih se ne odriču sigurnosti roditeljskog doma
Pogledaj originalni članak

Prema posljednjem popisu stanovništva, čak 354.863 Hrvata starijih od 25 godina žive u kućanstvu s roditeljima. Dok se broj odrasle djece koja žive s roditeljima u posljednjih deset godina povećao za 69.436, u Lijepoj našoj rijetkost nisu ni odrasli članovi zajednice s respektabilnim karijerama i životopisima koji nisu napustili roditeljsko gnijezdo ili su se u njega vratili.

S obzirom na visoku stopu nezaposlenosti i teške materijalne uvjete u kojima se nalaze hrvatski građani, to ne treba čuditi. No materijalna stavka definitivno nije presudna za život u jednom kućanstvu, barem kada je riječ o poznatim i uspješnim Hrvatima. Udobnost roditeljskog doma, sigurnost, briga za bližnje ili komfor kojeg pruža mamina kuhinja? Sve su to razlozi zbog kojih ostanak u roditeljskom okruženju ne zvuči kao loša odluka.

>>Čak 355.000 mladih živi s roditeljima!

Poznati Hrvati koji žive s roditeljima

Filip Šovagović – Uselio se zbog dugova

Preselio se zbog dugova koji su narasli na 300.000 kuna, a nije mogao platiti ni više od 100 kazni za prometne prekršaje zbog života iznad mogućnosti.

Radovan Dobronić – Samozatajni sudac

U 60-im godinama života živi s majkom, a postao je poznat zbog presude u korist Franka. Iz ugledne je obitelji, ali kažu da je samozatajan.

Jadranka Kosor – U stanu 3 generacije

Bivša premijerka ima svoj stan u kojem žive tri generacije. Osim Jadrankine majke, stan s njima dijeli i njezin sin Lovro.

Mia Kovačić – Nakon prekida

Nakon prekida ljubavne veze TV voditeljica Mia Kovačić vratila se roditeljima, ali već neko vrijeme ističe da štedi za kupnju svoga stana.

>>Brižni roditelji: 'Tražimo slatkicu da sinu oduzme nevinost!'

>>Brinite više o svojim roditeljima ako žive blizu vas

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.