VUKOVAR

Ovčaru i Memorijalno groblje posjetilo oko pola milijuna turista

Foto: Miroslav Flego
Ovčaru i Memorijalno groblje posjetilo oko pola milijuna turista
07.07.2014.
u 15:03
Od 2004. kada je u Vukovar pristalo 57 putničkih brodova i kruzera s 8642 turista, svake godine se povećava broj turista i pristajanja
Pogledaj originalni članak

Prema podacima Turističke zajednice Vukovara, a to je vidljivo posebice u ljetnim danima na vukovarskim ulicama, sve je više turista koji posjećuju Vukovar i razgledaju njegove znamenitosti.

Od 2004. kada je u Vukovar pristalo 57 putničkih brodova i kruzera s 8642 turista, svake godine se povećava broj turista i pristajanja pa je prošle godine kruzerima Vukovar posjetilo gotovo 28.000 turista, najviše Amerikanaca i Nijemaca. Unazad četiri godine gotovo pola milijuna posjetitelja bilo je u Spomen domu i masovnoj grobnici Ovčara, oko 300 tisuća turista je posjetilo vukovarsku bolnicu, preko 500 tisuća je razgledalo Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata. Zanimljivo je da su znamenitosti Vukovara iz Domovinskog rata posjetili i državljani Srbije, doduše u sasvim malom broju.

Ravnateljica Turističke zajednice Vukovar Jasna Babić kaže kako je u Vukovaru najviše domaćih turista, individualni gosti su najčešći iz Francuske i Nizozemske, a velike nade vukovarski turistički djelatnici polažu u cikloturizam budući je Vukovar na ruti dunavske međunarodne biciklističke rute. Kongresni turizam je također za Vukovar vrlo zanimljiv jer simpoziji i kongresi traju po nekoliko dana pa sudionici žele i nešto vidjeti od povijesnih i kulturnih znamenitosti Vukovara, a Jasna Babić ističe kako u Vukovar rado dolaze i sudionici simpozija i kongresa koji su održavaju u gradovima u okruženju i u programu imaju i posjet vukovarskim znamenitostima.

>> Biciklisti kreću na 6. memorijalni ultramaraton od Vukovara do Dubrovnika

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.