ZID NOVCA

Dva milijuna dolara: Ovako se 
dijele poticaji u poljoprivredi!

Foto: Reuters/ PIXSELL
Dva milijuna dolara: Ovako se 
dijele poticaji u poljoprivredi!
15.01.2014.
u 20:01
U selu Jianshe poljoprivrednicima koji su u protekloj godini uspješno obrađivali svoje parcele podijeljeno je više od dva milijuna američkih dolara, naravno u kineskoj valuti yuan.
Pogledaj originalni članak

Ceste kineske provincije Sečuan ovog proljeća sigurno neće biti blokirane traktorima nezadovoljnih seljaka jer je poljoprivrednicima upravo isplaćen zasluženi iznos poticaja za obradu zemlje ostvarene u prošloj godini. U selu Jianshe poljoprivrednicima koji su u protekloj godini uspješno obrađivali svoje parcele podijeljeno je više od dva milijuna američkih dolara, naravno u kineskoj valuti yuan.

U središtu mjesta uoči podjele poticaja napravljen je pravi zid od novčanica, a 340 seljana, koji su stigli po zaslužene poticaje, strpljivo je čekalo isplatu oko “kineskog zida novca”. Kada su se svi koji su trebali podići novac okupili, počela je i svečanost podjele poticaja, a zadovoljni poljoprivrednici ponosno su se fotografirali s iznosima koje su prema uloženim vlastitim sredstvima i uspješnosti uzgoja posađenih kultura zaslužili. Poljoprivrednici su u ovoj godini najavili još bolje i uspješnije urode.

>> Kinezi grade repliku Titanica u prirodnoj veličini od 165 mil. $

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar tajar
tajar
20:12 15.01.2014.

Ministar Jakovina je trebao otputovati u Kinu, a ne na Bali, možda bi nešto i naučio!

ZJ
Zjako
20:28 15.01.2014.

Da je od drek... kod nas bi ga ukrali političari