Podijeljene reakcije

Ovako ih misle natjerati da nose maske: Putnicima savjetovali da ne koriste dezodorans

Foto: Fabrizio Bensch/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Ovako ih misle natjerati da nose maske: Putnicima savjetovali da ne koriste dezodorans
07.07.2020.
u 15:37
Berlinsko gradsko poduzeće za javni prijevoz Berliner Verkehrsbetriebe dosjetilo se kako bi mogli natjerati putnike da koriste zaštitne maske u vozilima javnog prijevoza
Pogledaj originalni članak

Na originalan je način berlinsko gradsko poduzeće za javni prijevoz Berliner Verkehrsbetriebe odlučilo natjerati putnike da koriste zaštitne maske u njihovim vozilima, uključujući vlakove podzemne željeznice, autobuse, tramvaje...  Zbog koronavirusa, one su u Njemačkoj, naime, obvezne pri korištenju javnog prijevoza od 22. travnja.

Pokrenuli su kampanju u kojoj su apelirali na putnike da ne koriste dezodorans tijekom ljetnih mjeseci ne bi li tako, zbog neugodnih mirisa znoja, natjerali ljude da nose maske i zaštite se.

Dok je njihova reklama nasmijala mnoge, bilo je i onih koji su je shvatili doslovno pa ih zbog toga nije impresionirala.

– Mogli ste samo napisati da su maske obavezne kao svi drugi gradovi u Njemačkoj – jedan je od negativnih komentara.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.