VREMENSKA PROGNOZA

Ovaj tjedan idemo iz ljeta u zimu: Stiže drastičan pad temperature, moguće bujične poplave

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Ovaj tjedan idemo iz ljeta u zimu: Stiže drastičan pad temperature, moguće bujične poplave
22.09.2020.
u 09:07
Našim krajevima proširit će se izražena hladna zračna masa pa će temperature drastično pasti u nedjelju i ponedjeljak
Pogledaj originalni članak

Izraženi neverini kreću se s otvorenog mora prema obali, a duž Jadrana jača i jugo koje će dizati valove pa meteorolozi preporučuju držati se kopna idućih sati.

Na istoku unutrašnjosti zadržat će se sunčano i gotovo bez oborine, dok će duž Jadrana kiša i pljuskovi biti lokalno obilniji. Moguće su izraženije nevere, prognozirala je Tea Blažević za N1.

I srijeda će biti dosta kišovita i pljuskovita, ponegdje će pasti rekordna količina oborine, što može rezultirati bujičnim poplavama. Zaštitite svoju imovinu, poljoprivredne kulture od bujica.

U četvrtak će se situacija postupno smirivati, ali već krajem tjedna vrijeme će nas ponovno uznemiriti. Našim krajevima proširit će se izražena hladna zračna masa, temperature će drastično pasti u nedjelju i ponedjeljak, u Zagrebu će biti samo 14, primjera radi.

U gorju će biti još i hladnije, pa bi u najvišim predjelima mogla zalepršati i koja pahuljica snijega na samom kraju tjedna ili početkom idućeg tjedna. Snježne pahulje vrlo su izgledne u susjednoj nam Bosni.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Kvantni fizičari o svome otkriću – sigurnom internetu

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DU
Deleted user
09:28 22.09.2020.

Pitam se da li smo gluplji mi koji to čitamo ili oni koji to pišu.

Avatar Osvetnik Ernesta Fulira
Osvetnik Ernesta Fulira
09:22 22.09.2020.

E, al ga možete s.r.a.t..i da ne povjeruješ... na Yr.no je predviđanje UKUPNE oborine za idućih DESET dana za Zagreb, ukupno 27,8 l /m2. Čak i da to poduplaš, to je količina koja je na period od deset dana praktički zanemariva. O kakvim vi bujičnim poplavama pričate ? Dajte nadjite si život.

MF
marija.ferencic1
09:37 22.09.2020.

Iz ljeta u zimu? Previše psilocibina, LSD ili QI 75????