Širi se društvo

Ova velika zemlja odbacila je sporazum o migrantima: Ne želimo ih hrabriti da dođu

Foto: IPA/PIXSELL
Migranti
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
migranti
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Migranti
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
migranti
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Migranti (ilustracija)
21.11.2018.
u 07:37
UN-ov sporazum o migrantima postao je kontroverzan u mnogim zapadnim zemljama, osobito u onima na čijem su čelu konzervativne vlade. Svoje protivljenje kompaktu izrazili su Poljska, Austrija, Češka, Mađarska, Bugarska, Estonija, Izrael i Sjedinjene Države
Pogledaj originalni članak

Australija je u srijedu postala posljednja u nizu zemalja koje su odbacile UN-ov globalni sporazum o migracijama, uz tvrdnje njezinih ministara da on nije u nacionalnom interesu.

Globalni kompakt o migracijama, koji bi trebao biti potpisan sljedećeg mjeseca na UN-ovu summitu u Marakešu, "ohrabrio bi ilegalni ulazak u Australiju", navodi se u izjavi koju su potpisali australski premijer Scott Morrison, ministar unutarnjih poslova Peter Dutton i ministrica vanjskih poslova Marise Payne.

U izjavi se nadalje navodi kako kompakt "ne uspijeva na odgovarajući način razlikovati ljude koji ulaze u Australiju ilegalno i one koji to čine legalno".

UN-ov sporazum o migrantima postao je kontroverzan u mnogim zapadnim zemljama, osobito u onima na čijem su čelu konzervativne vlade. Svoje protivljenje kompaktu izrazili su Poljska, Austrija, Češka, Mađarska, Bugarska, Estonija, Izrael i Sjedinjene Države.

Kritičari Marakeškog kompakta tvrde da taj neobvezujući sporazum proglašava ekonomsku migraciju ljudskim pravom, dok zagovornici tvrde da će on popraviti međunarodno upravljanje migrantskim valovima i ojačati zaštitu ljudskih prava.

>> Pogledajte što Mate Mijić kaže o migrantima

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
08:07 21.11.2018.

Samo će hrabri premijer prebogate Hrvatske poslušno poslati Nekoga da nam i ovaj tip nevolja natovari na vrat

VJ
vjaceslav
10:39 21.11.2018.

hadeze se od državotvorne pretvorio u protuhrvatsku stranku.

Avatar matteo999
matteo999
18:40 21.11.2018.

Bravo Australija i ostale države koje neće sudjelovati u tom igrokazu u režiji NWO gamadi, unuci će vam biti zahvalni