Promo

„Otvorena vrata europskog socijalnog fonda - dobro upravljanje“

Foto: Thinkstock
„Otvorena vrata europskog socijalnog fonda - dobro upravljanje“
VL
Autor
PR Članak
16.09.2015.
u 08:00
18. rujna 2015., Hotel Kolovare, Zadar
Pogledaj originalni članak

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava organizator je konferencije pod nazivom „Otvorena vrata Europskog socijalnog fonda – Dobro upravljanje“, koja će se održati u petak, 18. rujna 2015. godine u Zadru, u Hotelu Kolovare u 09:30 sati.

Konferenciju će otvoriti ministar rada i mirovinskoga sustava, prof. dr. sc. Mirando Mrsić, dr. med. i zamjenik glavnog direktora, Glavne uprave za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključenost Europske komisije, g. Zoltán Kazatsay.

Cilj konferencije u koju su uključeni predstavnici tijela u Sustavu upravljanja i kontrole za korištenje sredstava Europskog socijalnog fonda, je informirati predstavnike organizacija civilnog društva, socijalnih partnera, javne uprave i pravosudnog sustava o mogućnostima koje se pružaju u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. u području Prioritetne osi 4. „Dobro upravljanje“.

U okviru konferencije predstavnici zemalja članica Europske unije predstavit će primjere dobre prakse zemalja članica Europske unije i razmijeniti mišljenja i iskustva sa sudionicima konferencije.

Ciljevi prioriteta iz područja razvoja civilnoga društva usmjereni su na jačanje uloge organizacija civilnog društva za društveno – ekonomski rast i demokratski razvoj čime će se podržati misija organizacija civilnoga društva koja se odnosi na njihovo ravnopravno sudjelovanje u izgradnji demokratskog, bogatog i socijalno pravednog te ekološki osviještenog društva, u kojem organizacije civilnog društva mogu biti korektiv vlasti i veza između građana i javnog sektora.

Natječaji koji će biti usmjereni jačanju uloge organizacija civilnog društva za društveno – ekonomski rast i demokratski razvoj omogućuju provedbu aktivnosti koje će podržati daljnji razvoj civilnoga društva u Republici Hrvatskoj poput onih usmjerenih: jačanju regionalnih i lokalnih struktura za podršku razvoja civilnog društva, osnaživanju organizacija koje djeluju u području razvoja zajednice na lokalnim razinama, pružanju podrške programima organizacija civilnog društva u području zagovaranja za socijalno isključene skupine te onih aktivnih u području volonterstva i pružanju socijalnih usluga.

Ovisno o raspisanim natječajima, sudjelovati mogu organizacije civilnoga društva ili mreže organizacija civilnoga društva koje su registrirane kao udruge, udruge poslodavaca, sindikati, zaklade, pravne osobe vjerskih zajednica te socijalne zadruge, a predviđena je mogućnost sudjelovanja jedinica lokalne i regionalne samouprave, javnih ustanova i međunarodnih organizacija u ulozi partnera.

Sve dodatne informacije o aktivnostima Europskog socijalnog fonda u Republici Hrvatskoj možete pronaći na internetskoj stranici www.esf.hr.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr