razvoj osjetila

Otvoren senzorni vrt u Centru za rehabilitaciju Stančić

Foto: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Centar za rehabilitaciju Stančić
Foto: Centar za rehabilitaciju Stančić
Foto: Centar za rehabilitaciju Stančić
Foto: Centar za rehabilitaciju Stančić
18.10.2019.
u 17:13
Kako su iz ovog Centra objasnili priopćenjem, senzorni vrt odnosno vrtna terapija kao radna terapija ima široku rehabilitacijsku primjenu te je svega nekoliko javnih i zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj ima kao mogućnost.
Pogledaj originalni članak

Senzorni vrt otvoren je u Centru za rehabilitaciju Stančić koji je danas obilježio svoju 64. godišnjicu postojanja. U posebno oblikovanom parku, kojemu je cilj poticaj razvoja osjetila osoba s invaliditetom, nalazi se posebno birano i aromatično bilje, specifične biljke zbog strukture lista, mirisa, prepoznatljivog ploda itd.

Kako su iz ovog Centra objasnili priopćenjem, senzorni vrt odnosno vrtna terapija kao radna terapija ima široku rehabilitacijsku primjenu te je svega nekoliko javnih i zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj ima kao mogućnost. Korisnici Centra Stančić, kako je poručila njegova ravnateljica Sanjica Grbavac, prof.def., uključeni su u održavanje senzornog vrta.

Inače, kako stoji u priopćenju, Centru Stančić nedavno je dodijeljena oznaka kvalitete za volontiranje, ulogu pružatelja podrške i primatelja za program Europskih snaga solidarnosti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.