Zaštita EU

Otvoren put paškoj čipki i zlatovezu

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Otvoren put paškoj čipki i zlatovezu
06.10.2015.
u 18:58
U Europskom parlamentu velikom većinom je podržana Rezolucija o uvođenju europske oznake zemljopisnog porijekla i za nepoljoprivredne proizvode
Pogledaj originalni članak

Oznaka porijekla nosi puno prednosti koje, primjerice, zaštićena oznaka nema. Iznad svega to je prepoznatljivost kod potrošača koji vole kupovati proizvode s oznakom izvornosti jer znaju da su kupili kvalitetno i autentično. A ne da, kad dođu kući, okrenu zapravo preplaćeni proizvod pa pročitaju da je "proizveden u Kini", kazala je eurozastupnica Biljana Borzan, nakon što je na zasjedanju Europskog parlamenta velikom većinom podržana Rezolucija o uvođenju europske oznake zemljopisnog porijekla i za nepoljoprivredne proizvode.

"Komisiji je prijavljeno oko 800 proizvoda koji žele takvu oznaku. Među njima su i hrvatski zlatovez, paška čipka, brački kamen...", poručila je Borzan.

>> 'Mislimo da kupujemo izvorno, a kad dođemo kući vidimo 'proizvedeno u Kini''

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
19:29 06.10.2015.

posve nevažna vijest, sa svrhom da se ne piše o gospodarskom kriminalu 90tih niti modernim fimi medijama niti da postoje sankcije - zahvaljujući hdzu.