krađa vina

Otkriveno kako je 'pala' misica na hrvatskoj granici. Oglasila se i policija

Foto: Miss Earth 2016
Otkriveno kako je 'pala' misica na hrvatskoj granici. Oglasila se i policija
22.07.2022.
u 12:25
Španjolska policija, koja je otkrila identitet osumnjičenih, održala je konferenciju za medije gdje je rekla kako u idućih desetak dana očekuje njihovo izručenje
Pogledaj originalni članak

Hrvatska policija je na graničnom prijelazu s Crnom Gorom uhitila je dvije osobe osumnjičene u Španjolskoj za krađu 45 boca vina vrijednih nešto više od 1,6 milijuna eura, priopćila je španjolska policija.

Constantin Gabriel Dumitru (47), državljanin Rumunjske i Nizozemske, te meksička državljanka Priscila Lara Guevara (29) uhićeni su u ponedjeljak na graničnom prijelazu Karasovići gdje su ušli iz Crne Gore. Inače, španjolski mediji pišu da je uhićena Priscila Lara Guevara svojedobno sudjelovala na izboru za miss svijeta.

Privedeni su na temelju europskog uhidbenog naloga raspisanog u Španjolskoj.

U Španjolskoj su osumnjičeni da su u noći 27. listopada 2021. godine ukrali skupocjeno vino iz podruma hotela u zapadnom gradu Caceresu. Hrvatska policija potvrdila je u petak uhićenje “dvaju stranih državljana” no odbila je odgovoriti na pitanja vezana za taj slučaj.

Španjolska policija, koja je otkrila identitet osumnjičenih, održala je u srijedu konferenciju za medije u Caceresu gdje je rekla kako u idućih desetak dana očekuje njihovo izručenje. Oni bi zatim ondje trebali biti izvedeni na sud.

Španjolska policija za njima je tragala nakon što ih je navodno identificirala putem kamera u hotelu, a muškaraca tereti za još dvije krađe u Madridu. Na kamerama se vide muškarac i žena lica prekrivenih maskama za zaštitu od koronavirusa.

BIZNIS S TRPOVIMA

Lokalci vade trpove za mafiju 'na dah', kod Makarske smo 90-ih imali pomor i tad se sve počelo mijenjati

Jadransko more bez trpova u kratkom roku postalo bi "mrtvo" i došlo bi do teških poremećaja u ekosustavu. U stručnoj analizi otkrivamo što su uopće trpovi i zašto su toliko važni, kako je njihov izlov pravno reguliran, kolika im je cijena na crnom tržištu te kako su organizirani krijumčarski lanci koji posluju s restoranima u Aziji koji trpove smatraju "čudotvornim lijekom".

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.