rastavili ih desetak

Otkriveni kradljivci Golfova sedmica. Pali nakon što su jedan ukrali i rastavili ga za 2 sata

Foto: Frane Šarić
Krađa Golfa
Foto: Frane Šarić
Krađa Golfa
Foto: Frane Šarić
Krađa Golfa
06.03.2020.
u 12:51
Policija je zbog toga uhitila 30-godišnjaka i 35-godišnjaka iz Zadra koji su ukrali Golf sedmicu i pokušali automobil rastaviti u radionici kraj Zadra
Pogledaj originalni članak

Zadarska policija razotkrila je niz teških krađa vozila u Hrvatskoj, prije svega u Zadru, a prije nekoliko dana riješena je u manje od 12 sati krađa Golfa sedmice u Rijeci. Policija je zbog toga uhitila 30-godišnjaka i 35-godišnjaka iz Zadra koji su ukrali Golf sedmicu i pokušali automobil rastaviti u radionici kraj Zadra. Policija ih je uhitila dok su dijelove stavljali na druga dva Golfa prethodno kupljena u Njemačkoj i u Austriji.

– Našli smo više stotina dijelova Golfova sedmica. Materijalna je šteta 110.000 kuna. Automobil je ukraden 46-godišnjoj Riječanki. Nastavlja se istraga. Za krađe svih automobila, a posebno Golfova sedmica, angažiraju se profesionalni lopovi sa sofisticiranom opremom. U ovoj radionici, prema našim informacijama, rastavljeno je desetak Golfova.

Oba osumnjičenika već su prijavljivana zbog kaznenih djela imovinske sigurnosti i nasilja. U samo dva sata rastave kompletno vozilo i sve prebace na drugo vozilo. Prethodne dvije godine bilježimo povećani broj krađa sedmica. Utvrdit ćemo je li iz susjednih država netko povezan s njima – istaknuo je šef zadarske krim-policije Bore Mršić.

Doznajemo da lopovi prije krađe i rastavljanja za 2000 eura kupe karambolirane automobile u Njemačkoj i Austriji, a kada se izvrše prepravci, cijena vozila dosegne i 20.000 eura.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.