uhićen ubojica iz sloboštine

Nakon svađe zbog karte za bus putnik (60) ga je ubo nožem 'skakavcem' u trbuh

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Sloboština
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Sloboština
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Sloboština
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Sloboština
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Sloboština
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Čavčić, Prša, Diklić
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
čavčić
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
prša
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
čavčić, prša, diklić
20.04.2017.
u 17:29
Dovršeno je kriminalističko istraživanje vezano uz ubojstvo u Sloboštini.
Pogledaj originalni članak

U prostorijama PU zagrebačke održala se konferencija za medije na kojoj su objavili detalje vezano uz istraživanje ubojstva Ante Škembera (29) koje se dogodilo 16. travnja u Sloboštini.

- Na mjestu događaja nismo našli gotovo ništa, čak ni tragove krvi. U vrlo kratkom roku službenici su rekonstruirali taj dan i utvrdili su da je mladić u neposrednoj blizini mjesta proveo neko vrijeme, točnije u Dugavama po kafićima. Nismo znali kako i na koji način došao na ovo mjesto - rekao je Antun Čavčić i dodao da su događaje utvrđivali uz pomoć kamera.

Rekao je i kako su pregledavali snimku iz autobusa te su utvrdili da se radi o ubojstvu.

- Nakon što je drugi dan napravljena obdukcija znali smo da se radi o ubojstvu. U startu se razmišljalo i da bi se moglo raditi o sukobu s totalno nepoznatom osobom s kojom se oštećenik nije poznavao što se kasnije pokazalo i točno - rekao je Željko Prša.

Policija je privela 60-godišnjeg muškarca koji je osumnjičen za ubojstvo. Autobus je oko 17.40 sati došao na stajalište kada je Ante ušao u autobus. Vozač nije htio krenuti dalje dok mladić ne plati kartu. Pojedini putnici negodovali su zbog ponašanja mladića i tada se u verbalnu prepirku vozača i ubijenog uključio putnik (60). Prvo je došlo do verbalnog sukoba pa i naguravanja prilikom čega izlaze iz autobusa i tada putnik nožem zadaje ubodnu ranu mladiću. Ante je tada ostao na nogama, a autobus zajedno s putnikom odlazi.

- Niti vozač niti putnici iz autobusa nisu primjetili da se to (ubod) dogodilo - rekao je Prša.

Osumnjičenik je jučer uhićen van područja PU zagrebačke. Nož je osumnjičenik dragovoljno izručio prilikom početka pretrage. Prša je kazao i kako su uvjereni da imaju relevantnu količinu dokaznog materijala koji ukazuju da postoje osnovane sumnje da je muškarac (60) počinio kazneno djelo ubojstva. On će do 21 sat biti prepraćen pritvorskom nadzorniku.

Vozač autobusa nije, kao niti drugi malobrojni putnici, uočio nož i ubod. Počinitelj je to vrlo dobro prikrio - rekao je Čavčić i dodao da mu je vozač zahvalio zbog izbacivanja mladića.

>> 'Mislimo da znamo tko ga je ubio, zna i policija, pa neka ga nađu i privedu'

>> Istražitelji su nemoćni. Ne znaju zašto je ubijen navijač Dinama

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 128

BS
bruno.skurla
17:30 20.04.2017.

Nevjerojatno kako se može. Ali svastiku na Poljudu će studirati kao Torinsko platno i za 500 godina.

Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
17:51 20.04.2017.

Stari prdonja nosi skakavac sa sobom i ceka ko napeta puska

DU
Deleted user
19:01 20.04.2017.

Tipična situacija kad se nađu trojica kod kojih neznaš koji je gori od drugoga._____ 1. Ubijeni: 29 godišnji BBB, iskusan u nasilju i provokacijama, upravo traži kavgu. Nažalost, sada mu je prekasno da nauči da se uvijek nađe veći, jači ili luđi. ______2. ZETovac: tvrdoglavac, tipičan vozač ZETovog autobusa, ne odustaje od svojih principa po cijenu tuđeg života. Kad malo odspava, biti će mu žao da nije jednostavno šutio. _______3. Ubojica: 60 godišnji psihopat, frustriran svojim životom i profučkalim godinama, hoda okolo sa skakavcem u džepu i iz sasvim ništavnog razloga, ubija ljude!