Teroristički napadi

Osumnjičenom za belgijske i pariške napade sudit će se u Francuskoj

Foto: Reuters/PIXSELL
Mohamed Abrini
Foto: Reuters/PIXSELL
Mohamed Abrini terorizam Belgija
Foto: Reuters/PIXSELL
Mohamed Abrini terorizam Belgija
09.06.2016.
u 18:33
Mohamed Abrini, za kojim je dugo trajala potraga zbog povezanosti s napadima u studenom 2015. u Parizu u kojima je ubijeno 130 osoba, uhićen je u Belgiji 8. travnja
Pogledaj originalni članak

Mohamed Abrini, jedan od osumnjičenih za sudjelovanje u terorističkim napadima u Parizu i Bruxellesu ove godine bit će prebačen u Francusku radi suđenja, objavile su u četvrtak belgijske vlasti.

Mohamed Abrini, za kojim je dugo trajala potraga zbog povezanosti s napadima u studenom 2015. u Parizu u kojima je ubijeno 130 osoba, uhićen je u Belgiji 8. travnja.

Kasnije je priznao da je upravo on preživjeli bombaš koji je napustio bruxelleski aerodrom 22. ožujka kad je ubijeno više od 40 osoba u napadima u zračnoj luci i podzemnoj željeznici u belgijskome glavnom gradu.

Na francuski zahtjev prošli tjedan je izdan europski uhidbeni nalog za Abrinija, kao i za Hamdu A, Mohameda A, Alija O i Mohameda Bakalija. Sud se prošli tjedan suglasio da će predati  Hamdu A, Mohameda A, Alija O francuskim vlastima, dok se za odluku o Abriniju i Bakaliju još čekalo.

U četvrtak sud je odlučio obojicu prebaciti u Francusku, objavio je u izjavi državni tužitelj.

Abrinijeva točna uloga u pariškim napadima još nije poznata. On je bio uočen s glavnim osumnjičenim Salahom Abdeslamom dan prije, a njegovi otisci prstiju i DNK pronađeni su u automobilu koji je korišten u napadima kao i u terorističkom skrovištu u Bruxellesu.

Abdeslam je također uhvaćen u Bruxellesu, nekoliko dana prije napada u belgijskome glavnom gradu,  i sada je u zatvoru.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Ohjooj
Ohjooj
14:13 14.06.2016.

I za pet godina će izaći iz zatvora zbog dobrog vladanja...