Presuda

Osuđeni pripadnici bivše JA zbog mučenja zarobljenika

Foto: Arhiva VL/Reuters
Osuđeni pripadnici bivše JA zbog mučenja zarobljenika
15.05.2010.
u 12:03
Govedarica, Gojnić, Tarle, Lučić i Gligić osuđeni su na zatvorske kazne od godinu i 6 mjeseci do 3 godine i šest mjeseci. Najviša kazna od 4 godine zatvora izrečena je Ivu Menzalinu, koji je bio kuhar u logoru,
Pogledaj originalni članak

PODGORICA - Viši sud u Podgorici danas je proglasio krivim šestoricu pripadnika bivše JA za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika u logoru Morinj kod Kotora početkom 1990-ih gdje su dovođeni zatočenici s dubrovačkog područja, javili su danas crnogorski mediji. Mlađen Govedarica, Ivo Gojnić, Zlatko Tarle, Špiro Lučić, Boro Gligić i Ivo Menzalin proglašeni su krivim, jer su od listopada 1991. do kolovoza 1992. u logoru Morinj "naređivali i vršili mučenje, nečovječno postupali i nanosili velike patnje ratnim zarobljenicima i civilima dovođenima sa dubrovačkog područja".

Govedarica, Gojnić, Tarle, Lučić i Gligić osuđeni su na zatvorske kazne od godinu i šest mjeseci do tri godine i šest mjeseci i njima se odlukom suda ukida pritvor. Najviša kazna od četiri godine zatvora izrečena je Ivu Menzalinu, koji je bio kuhar u logoru, ali on je u bijegu io trenutno je nedostupan crnogorskom pravosuđu pa je podgorički sud naložio njegovo uhićenje. U dokaznom postupku, optuženi su negirali krivicu, ali je sud temeljem izjava bivših logoraša ocjenio da su navodi optuženih "neosnovani".

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

ME
mel
12:42 15.05.2010.

a jesu dobili strasno visoke kazne SRAMOTA

GA
gabriela
21:26 15.05.2010.

Osuđeni? O-suđeni? Suđeni. i oslobođeni. Pitam se pitam koliko još ima u ovoj našoj državiti entuzijasta koji očekuju neku pravdu? Ovo je neka pravda u stilu pravDA-e. Pa kad ratni zločinci mogu biti predsjednikovi savjetnici, pa mogu i ovi šetati za svežem crnogorskom vazduhu. A ovaj kuhar je nahebo jer je valjda predobro kuhao.

MU
mućanin1
11:55 16.05.2010.

RE:max221! Dobili su ispod min. kazne, jer još nisu kažnjeni i zato jer Hrvatska u ono vrijeme još nije bila proglašena samostalna, pa se ne može govoriti o ratnom zločinu nad civilima i ratnim zarobljenicima!!!