OPĆINSKI SUD VARAŽDIN

Osuđeni stranci koji su nudili "čarobni" asfalt

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Osuđeni stranci koji su nudili "čarobni" asfalt
17.11.2015.
u 13:51
Vratili su novac prevarenima, a moraju platiti i 49.000 kuna sudskih troškova
Pogledaj originalni članak

Sedmorica stranih državljana koji su prevarili poduzetnike nudeći im "čarobni" asfalt, nagodili su se i zaradili uvjetne zatvorske kazne. Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv trojice državljana Irske, trojice državljana Velike Britanije i jednog Poljaka zbog prijevare. Na varaždinskom, koprivničkom, virovitičkom i sisačkom području tijekom listopada obilazili su tvrtke lažno se predstavljajući kao zaposlenici stranog poduzeća koje se bavi asfaltiranjem.

Nudili su asfaltiranje dvorišta po cijenama znatno nižim od tržišnih, a nakon što su od klijenata pokupili novac, na dvorišta su dovozili drobljeni šljunak u kojem se, uvjeravali su, nalazi emulzija od koje će se šljunak stvrdnuti i stvoriti - asfalt. Desetero tvrtki oštetili su za 240.000 kuna. Temeljem sporazuma koji su sklopili s državnim odvjetništvom, Općinski sud u Varaždinu uvjetno ih je sve osudio na kaznu zatvora od jedne godine i rok kušnje od tri godine. Vratili su novac prevarenima, a moraju platiti i 49.000 kuna sudskih troškova. Oduzet im je teretni automobil marke Scania.

>> Nasjeo na priču da je naslijedio 1,8 milijuna eura

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

VV
vedran.vuinac
16:27 17.11.2015.

emulzija, ha, ha, carevi!