Poduzetnici s rive

Ostojić: Bit ću u paradi da se ne dogodi nasilje kao prošle godine

Foto: Robert Anić/PIXSELL
ranko ostojić (1)
Foto: 'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'11.06.2011., Split - Prvi Gay pride u Splitu okupio je oko 200 sudionika iz cijele Europe. Izazvao je veliki revolt u gradu tako da su specijalci imali puno posla Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
'20.04.2010.Split. Presica u prostorijama HRVATSKE GRADJANSKE STRANKE nakon lokalnih izbora za kotare u Splitu.Podpresjednik stranke Jure Sundov ; Splitski dogradonacelnik. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
04.06.2012.
u 12:28
Atmosfera u Splitu napetija je nego prije lanjskog okupljanja. Navijačke skupine, navodno, planiraju napad na povorku Molotovljevim koktelima.
Pogledaj originalni članak

Policajaca koji će osiguravati splitski Gay Pride bit će dovoljno. Demokracija, zaštita ljudskih prava i provođenje zakona ne mogu biti predmet razgovora o financijama – rekao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić odbijajući decidirano odgovoriti koliko će policajaca biti angažirano u subotu i koliko će osiguranje stajati. Potvrdio je da će i sam doći na Gay Pride.

– Bit ću u povorci. Idem na paradu s vjerom da se u Splitu neće dogoditi ono što se dogodilo prošle godine. Razlog zašto idem je upravo da se ne dogodi nasilje. Vjerujem da ga neće biti – rekao je Ostojić koji je potvrdio da će se Gay Pride održati na rivi.

Šundov: Samo Grad Split može dopustiti postavljanje razglasa i pozornice

Istodobno, splitski dogradonačelnik Jure Šundov izjavio je da nitko osim grada Splita nema pravo na javnoj gradskoj površini montirati pozornicu, tehnička sredstava, razglas, mikrofone i slično.

– To je zakon – izjavio je Šundov.

Ponovio je da Grad nije zabranio Gay Pride, samo umjesto rive želi da se održi na Prokurativama.

– Mi nismo ni razmatrali mogućnost zabrane, jedino smo htjeli doći do kompromisa između sudionika parade i njezinih protivnika – rekao je Šundov.

Stožer za obranu rive: Zabranite Gay Pride ili nadoknadite štetu!

Gordanu Marasu, ministru poduzetništva i obrta, Građanski stožer za obranu splitske rive u ponedjeljak je uputio predstavku u kojoj ga upozoravaju kako će ugostitelji, trgovci i svi ostali koji posluju na rivi pretrpjeti štetu u subotu, kada neće biti u mogućnosti raditi zbog održavanja Gay parade. Očekuju da bi, s obzirom na štetu koju će imati poduzetnici, Gay pride trebalo zabraniti.

– Mi smo se kao građanska inicijativa odazvali prijedlogu poduzetnika koji su i lani pretrpjeli štetu, a nitko ih nije ništa pitao niti je ikome palo na pamet da im je nadoknadi. Ove godine tražit će naknadu i to od države, koja dopušta događaj zbog kojega u tako teškoj gospodarskoj situaciji svi gospodarski subjekti na rivi moraju biti zatvoreni, kao i od organizatora – najavio je Stjepan Lozo iz Građanske inicijative za obranu rive čiji članovi najavljuju kako će svojim tijelima spriječiti prolazak parade ponosa splitskom rivom.

Atmosfera je u Splitu još napetija nego prije lanjskog Gay Pridea. Navodno ekstremne navijačke skupine planiraju napad na kolonu Molotovljevim koktelima. Policija se vrlo ozbiljno priprema za događaj.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 556

OB
-obrisani-
13:34 04.06.2012.

Larissa Točno. Plus za tebe

ZE
.zeitgeist.
13:55 04.06.2012.

Da li mi itko može objasniti zašto bi ga smetalo nečije mahanje sa tastavama u duginim bojama?

Avatar tomislav21
tomislav21
13:20 04.06.2012.

gay pride ima mnogo lipi dečki