OSNIVAČ PLATFORME ZA TRGOVANJE KRIPTOVALUTAMA

Turska izdala tjeralicu: Uzeo dvije milijarde dolara i pobjegao u Albaniju

Foto: Reuters/PIXSELL
Turska izdala tjeralicu: Uzeo dvije milijarde dolara i pobjegao u Albaniju
23.04.2021.
u 22:01
Policija je uhitila 62 osobe u istovremenim racijama u zoru u osam turskih gradova zbog navodnih veza s Ozerovom tvrtkom, Thodexom
Pogledaj originalni članak

Turska je izdala međunarodnu tjeralicu za osnivačem platforme za trgovanje kriptovalutama. Faruk Fatih Ozer pobjegao je u Albaniju s navodne dvije milijarde dolara od 391.000 ulagača.

Policija je uhitila 62 osobe u istovremenim racijama u zoru u osam turskih gradova zbog navodnih veza s Ozerovom tvrtkom, Thodexom. On je optužbe nazvao "neutemeljenima" i rekao da je u Albaniji na poslovnim sastancima, piše BBC.

Tursko ministarstvo pravosuđa započelo je pravni postupak kojim se traži uhićenje i izručenje Ozera iz albanske prijestolnice Tirane. Također, Interpol je u petak izdao crvenu obavijest za Ozera nakon što je primio zahtjev iz Ankare te su mu zamrznuti bankovni računi. 

Sve veći broj Turaka odlučuje se koristiti kriptovalutama pokušavajući zaštititi svoju ušteđevinu od naglog pada vrijednosti lokalne valute, lire. No, tursko tržište kriptovaluta nije regulirano. Prošli tjedan Turska je izjavila da će zabraniti upotrebu kriptovaluta za plaćanje roba i usluga od 30. travnja.

Thodex je u srijedu objavio nejasnu poruku rekavši da im je potrebno pet dana za rješavanje nespecificirane vanjske investicije. Tada je obustavljeno trgovanje. Ulagači su počeli kontaktirati vlasti i znatno su povećani prigovori. 

Ozer je na službenom Twitter profilu kompanije napisao kako će se vratiti u Tursku "za nekoliko dana i surađivati ​​sa pravosudnim vlastima kako bi istina mogla izaći na vidjelo".

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

FA
fajlpz
22:36 23.04.2021.

Kad se Mamić vratio vjerovatno će i on. Je li ima dvojno ?

ZI
zimerman
00:04 24.04.2021.

Još samo jedan očigledni primijer da je Turska postala diktatorska država . Ozer je pošteni vlasnik tvrtke koji je htio da zaštiti invstore koji su preko njegove tvrtke investirali svoj vlastiti novac u digitalni novac i ,,(to je postalo normalno u cijelom svijetu) .Diktatorska Turska je zabranila crypto i htijela da prisvoji sebi digitalni novac od investora . Ovdje se ne radi samo o investitura iz Turske nego iz cijelog svijeta a većina ih je iz Turke i zemalja u regiji mnogi su i Albanci tako da se ovaj pošteni biznismen osijeca zaštićenije u Albaniji nego u Diktatorskoj Turskoj .