'Bijele fleke'

Osječka liječnica izumila kremu koja pobjeđuje vitiligo

Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
Osječka liječnica izumila kremu koja pobjeđuje vitiligo
16.06.2014.
u 21:00

Manje bjeline nestaju u pola godine, a veće za godinu dana
Pogledaj originalni članak

Renata Vukadin, liječnica specijalistica dermatovenerologinja iz osječkog KBC-a, nastanjena u Marincima kod Vinkovaca od 1997. godine, kamo se doselila s obitelji nakon odlaska iz Bugojna i prognaničkih godina, može se pohvaliti da je pronašla učinkovitu ljekovitu kremu koja liječi vitiligo, poznatu i kao “bijele fleke”, od koje boluje jedan do dva posto stanovništva.

Potvrda

Nedavno je dobila i Ispravu o patentu, kojom Državni zavod za intelektualno vlasništvo potvrđuje da je krema što ju je osmislila dr. R. Vukadin jedina na svijetu zaštićena kao lijek protiv neugodne bolesti, od koje je bolovao i Michael Jackson.

- Sa svojim se pacijentima već 28 godina borim kako bih pronašla učinkovitu kremu koja u najkraćem roku uspješno uklanja tu kožnu bolest. Sve je počelo 1986. godine u Bugojnu, gdje sam imala 17 pacijenata i pronašla dvije kreme, jednu od slovenskog i drugu srpskog proizvođača, iz kojih sam uzela tvari što pomažu pri liječenju, jer tada pravog lijeka nije bilo. Pacijentima bih napisala recept prema kojemu bi ljekarni farmaceut napravio kremu i ona se pokazala jako dobrom i za nekoliko mjeseci, ovisno o veličini zahvaćenog dijela lica ili tijela, rezultati bi bili vidljivi. Poslije sam kombinirala dvije kreme austrijskih proizvođača i temeljem višegodišnjeg istraživanja i provjeravanja, ali i iskustava pacijenata s kojima sam u stalnom kontaktu, došla sam do rezultata koji su navedeni u Ispravi o patentu - kazala je liječnica.

Izliječeni

Prije dobivanja patenta, Zavod je temeljito pregledao sve moguće farmakološke portale i utvrdio kako nečeg sličnoga nema u svijetu.

Dr. R. Vukadin pokazala nam je fotografije pacijentice s vitiligom na licu koji je za šest mjeseci nestao nakon redovitog tretmana njenom kremom. Prema dosadašnjim iskustvima, u tom roku nestaju manje bjeline, primjerice s lica, dok je za veće, na rukama i nogama, rok godinu do godinu i pol dana. Računa da je izliječila više od tisuću oboljelih.

- Jako je važno da pacijent maže kremom i okolni, zdravi dio prema središtu, kako bi oboljele stanice dobile pigmentaciju. Voljela bih kada bi osječki KBC postao referentni centar za liječenje vitiliga i kada bi netko iz farmakoindustrije započeo proizvodnju ovog lijeka - rekla je dr. Renata Vukadin.

>> U skoroj ćemo budućnosti karcinome liječiti kao kronične bolesti

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 24

Avatar šmrkljiš
šmrkljiš
21:04 16.06.2014.

di se može naručiti ova krema meni treba hitno

DA
Dagobert
07:51 17.06.2014.

Opet čudo na Balkanu i u HR !! Strašno je li ovo nivo nekadašnje arene!? Gdje klizi HR? Koja smo primitivna drzava! A gdje su djeca koja su trebala s operativnim zahvatom u Moskvi progledati i skupljan je novac za njih? čudno da ova Krema treba toliko dugo dok počme djelovati.Nadrilječnici niču u osiromašenoj HR kao Gljive nakon kiše. Ovo je istinito kao i večernjakov Indijac koji je bio 179 godina star! Pa u HR sve ide nizbrdo Kultura, Gospodarstvo, Nauka i Znanost a pogotovu Moral i Etika. Procvat Siromastva, Nadriljecnistva, Religija i sekta te lopovluka i prevaranata.

RO
rokas
08:46 17.06.2014.

Naziv kreme? Dobavljivost? Cijena? Opet samo prenosite vijest.