Vjenčanje u tijeku

Osječane razljutili parkirani automobili ispred konkatedrale, tablice švicarske

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osječane razljutili parkirani automobili ispred konkatedrale, tablice švicarske
29.08.2018.
u 09:03
Župnik Župe sv. Petra i Pavla, vlč. Adam Bernatović, istaknuo je kako svake srijede, uoči vjenčanja, na pripravi za zaručnike, daje uputu da se ne dovoze automobilima pred konkatedralu
Pogledaj originalni članak

Jedna fotografija uznemirila je prošli tjedan stanovnike Osijeka. 

Fotografija čak 16 automobila parkiranih na Trgu Ivana Pavla II. u petak, 24. kolovoza, ispred osječke konkatedrale, pokazala je nekulturu ponašanja onih koji dolaze iz jedne od najuređenijih zemalja svijeta, Švicarske, javlja Glas Slavonije.

Kako doznaju, sudionicima vjenčanja Grad je izdao odobrenje za zaustavljanje vozila (uglavnom švicarskih registracijskih oznaka) na maksimalno deset minuta, a ondje su ostala parkirana duže od sat vremena

Župnik Župe sv. Petra i Pavla, vlč. Adam Bernatović istaknuo je kako svake srijede, uoči vjenčanja, na pripravi za zaručnike daje uputu da se ne dovoze automobilima pred konkatedralu. Međutim, čini se da strankinja koja se te subote udavala nije marila za župnikovu uputu pa su njezini svati, došavši na vjenčanje u 17 sati, ostavili svoje automobile ondje i dulje od sat vremena. 

Vlč.Bernatović za Glas Slavonije kaže kako je čuo među uzvanicima da su dobili odobrenje za parkiranje pa se u to nije miješao.

– Mi uvijek naglašavamo da ne dolaze pred konkatedralu, ali kad sam čuo da ovi mladenci imaju odobrenje, nisam ništa rekao, nije na nama da gledamo tko je gdje parkiran. Osobno, kad sam unosio orgulje u konkatedralu, dobio sam dozvolu da automobil stane ispred, no kad se radio oltar, nisam je dobio, nego se materijal nosio s parkirališta – rekao je vlč. Bernatović.

Također je bio iznenađen Siniša Gregoran, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu Grada Osijeka koji je rekao kako je riječ o iznimno neprimjerenom ponašanju.

– Mi izdajemo rješenja za parkiranje ispred konkatedrale kako bismo omogućili mladencima da im izlazak pred crkvu bude svečan i da im maksimalno olakšamo taj trenutak, da ne moraju pješačiti od mjesta gdje su parkirali. Uz to, ne plaćaju ništa osim pristojbe od 20 kuna. No ovdje se očito radi o zloupotrebi i gotovo je nevjerojatno da ljudi koji žive u Švicarskoj, čiji se stanovnici smatraju jednima od najkulturnijih na svijetu, nemaju kulturu ponašanja. Nakon ovog slučaja, koji je uznemirio građane, a koji su se zacijelo pitali o čemu je tu riječ, iznimno ćemo pooštriti izdavanje dozvola. Štoviše, bit će ondje i kontrole prometnih redara – poručio je Gregoran  za Glas Slavonije zaključivši kako sva ovakva "buduća ponašanja mogu biti prekinuta dolaskom prometnog redara".

VIDEO Vjenčanje Franke Batelić i Vedrana Ćorluke


 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

DO
dopizdilomi
09:12 29.08.2018.

Bahata seljačina je bahata seljačina bez obzira odakle je. Opizdit mu kaznu i to takvu da ima što pričati do kraja života.

DU
Deleted user
11:13 29.08.2018.

Moze balkanac iz Balkana, ali Balkan iz njega nikada.

Avatar neidemdalje
neidemdalje
10:08 29.08.2018.

srušite katedralu i napravite parking ...