Veliki uspjeh

OraH jednoglasno primljen u Europsku stranku zelenih

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
OraH jednoglasno primljen u Europsku stranku zelenih
09.11.2014.
u 13:37
Primitak ORaH-a u članstvo EGP-a omogućit će ORaH-u jačanje utjecaja Stranke na europsku zelenu politiku te pozicioniranje u širem međunarodnom kontekstu
Pogledaj originalni članak

Delegati i delegatkinje Europske stranke zelenih (EGP) danas su u Istanbulu na redovitoj godišnjoj konvenciji jednoglasno (s 82 glasova ZA) izglasali primanje ORaH-a, Održivog razvoja Hrvatske, u članstvo ove političke organizacije koja okuplja 38 zelenih političkih stranaka iz 33 europske države. Ova je odluka donesena na temelju prezentacije rada i programa ORaH-a koju su jučer predstavili/e predsjednica Mirela Holy, potpredsjednica Božana Zadro (na fotografiji s Mirelom Holy), potpredsjednik i europarlamentarac Davor Škrlec te međunarodna tajnica Vlasta Toth

Krajem ljeta u Hrvatskoj je boravila delegacija Europske stranke zelenih u misiji utvrđivanja činjenica o ORaH-u tijekom koje su provjeravane informacije o ORaH-u i načinu djelovanja Stranke s vodstvom i članovima/cama, ali i političkim analitičarima, akademskom zajednicom, nevladinim udrugama te predstavnicima medija. Delegacija je dala pozitivno mišljenje i preporuku za primanje ORaH-a u članstvo EGP-a.

Primanje ORaH-a u članstvo EGP-a u roku od godine dana veliki je uspjeh za stranku koja je formirana tek prije godinu dana. Primitak ORaH-a u članstvo EGP-a omogućit će ORaH-u jačanje utjecaja Stranke na europsku zelenu politiku te pozicioniranje u širem međunarodnom kontekstu.

>> ORaH predstavio svoju politiku znanosti i obrazovanja

>> ORaH predstavio svoj prijedlog politike unaprjeđenja prava LGBT osoba

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

VR
vrt
15:34 09.11.2014.

Kakav uspjeh! Najradikalnije europske stranke su jednoglasno prihvatile najradikalninu hrvatsku stranku - ekstremno lijevih stavova, gdje osobi koja ih vodi nije dosta što "njoj osobno ne trebaju djeca", već želi stimulirati liječnike koji ubijaju tuđu djec, a napada i one liječnike koji ne žele raditi pobačaje. Toliko o demokratičnosti i naprednosti...

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
15:46 09.11.2014.

Četvrti Reich, napokon. Još koju godinu i svi ćemo imati vjetroelektranu zapiknutu u dupe, solarnu ćeliju na glavi i morati ćemo trčati svaki dan 10 km da proizvedemo dovoljno održive energije, i još 10 km da pokrijemo troškove subvencija proizvođačima eko-žitarica, te još 10 km da pokrijemo troškove zbrinjavanja vlastitih neodrživih izlučevina. Naravno, onaj tko će se pri tome najviše zadihati će plaćati najviše naknade za emisije CO2.

NA
Nadalinaaa
15:47 09.11.2014.

Gdje je bio ORaH-ov zastupnik g.Damir Škrlec kad se Hrvatska jedina u EU izblamirala glasujući za plastične vrećice?