odvjetnička istraga

Optužnica je odvjetnicima podravkaša enigma

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Optužnica je odvjetnicima podravkaša enigma
11.09.2010.
u 12:03
Nitko je nije vidio. Optužnica je za nas još imaginarna kategorija, kazao je Ante Madunić.
Pogledaj originalni članak

Konkretan sadržaj optužnice u predmetu Manager, koju je u četvrtak pred zagrebačkim Županijskim sudom podigao USKOK, i danas je bila potpuna nepoznanica odvjetnicima optužene osmorke na čelu s Damirom Polančecom, bivšim potpredsjednikom Vlade i ministrom gospodarstva.

– Nitko je nije vidio. Optužnica je za nas još imaginarna kategorija. Po nama, istraga se još u ovom predmetu može provoditi s obzirom na to da nam optužnica nije uručena – kazao je Ante Madunić, odvjetnik drugooptuženog Darka Marinca, bivšeg šefa Podravkine uprave. Dodao je da odvjetnici osmorke nisu uspjeli uložiti svoje prigovore na nalaz vještačenja spisa koji je od početnih pet na kraju “narastao” na 36 tisuća stranica, a već je podignuta optužnica ispisana na tristotinjak stranica.

– Zakon je takav i mi tu ne možemo ništa. Po njemu, okrivljenici nemaju trunke prava – tvrdi Ante Madunić.

Odvjetničku istragu, kaže, koju provode branitelji šestorice bivših menadžera, podizanje optužnice ne bi trebalo omesti te bi se razgovori s predloženim svjedocima, tvrdi, trebali obaviti do kraja.

Prema rasporedu ispitivanja, u Hrvatskoj odvjetničkoj komori, u kojoj se održavaju saslušanja, sljedeći bi se tjedan trebao pojaviti bivši premijer Ivo Sanader, ali i nekadašnji glasnogovornik Vlade Ratko Maček. Obrana ih želi posljednje saslušati, a ako se ne pojave, zatražit će, doznajemo, da ih sasluša USKOK ili pak da ih se pozove kao svjedoke na glavnu raspravu.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

AU
aurora08
15:07 11.09.2010.

hehehehehehehehe optuznica ima preko 35000 stranica, hehehehehehehe pa ni sva poduzeca skupa nebi ih mogla imat toliko koliko ima podravka, drugovi i drugarice da vsa podsjetim da je dolaskom na valst onog bre steve, doslu u podravci do smjene, stara garda bila je najurena i dosli su krvolocne zivotinje poput mesicevog marinca, koji je dodjeljivao poslove podravke svojoj zeni arhitektici, bio je najuren i jedan od sefova inace iz moje blize familije, bio je treci covjek po jakosti, da mu zena nije herbala bakinu kucu danas bi bio podstanar, za razliku od bre bradonje steve i njegovih stakora, koji su u roku od par godina postali multimiljuneri, moj clan familije sa 35 godina staza i kao treci covjek po jakosti imao je cc 8000 kuna place, covjek nikad nije bio komu-njara, kaj je naravno pogrijesio, da je bio bio bi multimiljuner.

DD
DDUVNJAK
15:39 11.09.2010.

HDZ LINK Ako je bivši potpredsjednik Vlade toliki zločinac onda je i vlada ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA. Može se isto tako postaviti pitanje koliko je Sanader dobio za isporuku Gotovine , za predaju Zerpa , Jaca za predaju Savudrijske vale , i ohoho toga.............