SUĐENJE KARLU VUKSANU

Optuženi: Samo bi životinja to napravila susjedi

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Optuženi: Samo bi životinja to napravila susjedi
14.06.2019.
u 08:12
Iako je dva dana prije na pripremnom ročištu priznao da je počinio ubojstvo, sada je, vjerojatno na savjet odvjetnika, promijenio taktiku obrane
Pogledaj originalni članak

Optužnicu sam razumio i ne slažem se s njom jer to što tamo piše samo bi životinja napravila svojoj susjedi koju poznaje cijeli život – kazao je Karlo Vuksan (28), kojem je jučer na zagrebačkom Županijskom sudu počelo suđenje zbog ubojstva Vere Jadan (76).

Optužen je za teško ubojstvo iz koristoljublja, a njegovo nepriznavanje krivnje ne bi bilo čudno da samo dva dana prije na pripremnom ročištu nije kazao da priznaje da je počinio ubojstvo, no nijekao je da ga je počinio iz koristoljublja. No u protekla dva dana odlučio je promijeniti taktiku obrane, a njegov je odvjetnik kazao da djelomično priznanje nije priznanje.

Tužiteljica Dunja Pavliček istaknula ja pak da Vuksana inkriminiraju brojni materijalni tragovi, uključujući krv žrtve koja je nađena na njegovoj odjeći i obući. Prema optužnici, Veru Jadan ubio je 24. listopada 2018. u njezinoj kući u Bedekovčini. Ušao joj je u kuću, gurnuo je na pod te je izudarao rukama i nekim tupim predmetom.

Usto joj je sjedio na prsima, a od zadobivenih ozljeda nesretna je žena na mjestu umrla. Vuksan je nakon toga, tvrdi tužiteljstvo, ispremetao kuću žrtve te je uzeo njezin novčanik u kojem je bilo oko 1000 kuna, a odnio je i bankovne kartice te je u sljedeća dva dana do uhićenja s njezina računa otuđio ukupno 10.000 kuna.

Na početku suđenja saslušano je nekoliko svjedoka, među kojima i kći i zet žrtve, a pročitani su i iskazi nekih svjedoka koji su se s Vuksanom družili. Ti su svjedoci kazali kako im je Vuksan slao poruke u kojima im je napisao da je glavni sumnjivac za ubojstvo te je tvrdio da mu policija opet podmeće. Vuksan je te svjedoke tražio i da policiji kažu ili da ga nisu vidjeli ili da je na moru. On je inače višestruko prijavljivan zbog imovinskih delikata.     

Nuša Bunić u pratnji pravosudne policije dolazi na suđenje

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar yusranj
yusranj
09:05 14.06.2019.

40 godina