stop negativnom trendu

Općina Tordinci: Za svako novorođeno dijete 5.000 kuna, za kupnju nekretnine 15 000

Foto: Branimir Bradarić
Općina Tordinci: Za svako novorođeno dijete 5.000 kuna, za kupnju nekretnine 15 000
29.01.2019.
u 15:29
Suočeni sa brojnim demografskim problema ali i činjenicom da značajnije mjere sa državne razine još uvijek izostaju čelnici Općine Tordinci odlučili su poduzeti konrektne mjere i učiniti sa svoje strane koliko je moguće
Pogledaj originalni članak

Suočeni sa brojnim demografskim problema ali i činjenicom da značajnije mjere sa državne razine još uvijek izostaju čelnici Općine Tordinci odlučili su poduzeti konrektne mjere i učiniti sa svoje strane koliko je moguće. Naime, prema jednoglasnoj odluci općinskog vijeća Općine Tordinci, a na prijedlog načelnika Općine Željka Matanovića (HNS), donesena je odluka prema kojoj će Općina Tordinci svako svoje novorođenče darivati sa 5 000 kuna.

Uz to kupnju ili gradnju prve nekretnine pomoći će s 15 000 kuna. -Mjera je predviđena u proračunu u visini 130.000 kuna za prvu nekretninu i 60.000 kuna za našu novorođenčad koja će na svijet doći u 2019. godini. Kamo sreće da ju rebalansom moramo povećati, rekao je Matanović. Istakao je kako su vijećnici pokazali bezuvjetnu potporu kada je riječ o demografiji te pojasnio kako je do prošle godine općinska potpora za novorođene iznosila 1.000 kuna za svako dijete te je u tu namjenu iz proračuna isplaćeno 17.000 kuna. -Svjesni smo da je poljoprivreda i gospodarstvo ono što donosi radna mjesta i svaka inicijativa je dobro došla te će imati potporu općine.

Dok je u razvijenom svijetu trend naseljavanja manjih i mirnijih mjesta, slavonska sela izumiru. Pokušavamo taj trend zaustaviti zajedničkim snagama, a na tom tragu je i naša mjera pomoći pri rješavanju stanovanja i zasnivanju ili proširenju obitelji, rekao je Matanović. Najavio je i kako će još ovaj tjedan biti raspisan natječaj za dodjelu stipendija sa studente sa područja Općine Tordinci.

 

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.