Opatija

Opatijci čekaju izgradnju i uređenje pristupnih cesta

Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Opatijci čekaju izgradnju i uređenje pristupnih cesta
18.10.2012.
u 14:28
Grad se obavezao da će po završetku čvora Anđeli na cesti za tunel Učku izgraditi pristupnu cestu između naselja Slavići i Kolavići i rekonstruirati cestu Vas – Zatka.
Pogledaj originalni članak

Kada će Grad Opatija ispoštovati preuzete obveze iz dogovora s Bina Istrom, pitaju predstavnici Mjesnog odbora Veprinac – Učka. Naime, dogovorom između Opatije i tvrtke Bina Istra Grad se obvezao da će po završetku čvora Anđeli na cesti za tunel Učku izgraditi pristupnu cestu između naselja Slavići i Kolavići i rekonstruirati cestu Vas – Zatka.

– Uz cestu za tunel Učku napravljen je izlaz za Veprinac, dok su se naselja s druge strane divlje spojila na prometnicu dok ih Bina Istra nije zatvorila. Najveći je problem sa Slavićima. Da bi žitelji stigli do Rijeke, moraju prolaziti uskim mostom do Veprinca, što je dulje za osam kilometara, a onda se spustiti na postojeću petlju koja je spojena tek s Kolavićima, dok poveznica između Slavića i Kolavića ne postoji. Nužna je i rekonstrukcija ceste Vas – Zatka koja je preuska i nesigurna za promet – kazao je Igor Puž, predsjednik MO Veprinac – Učka.

Izgradnja čvora Anđeli stajala je 12 milijuna kuna, pa ostaje pitanje njegove funkcionalnosti kada lokalnom stanovništvu nisu uređene i izgrađene pristupne ceste.

– Želimo podsjetiti aktualnu gradsku vlast na to da grad ne završava na Novoj cesti već da je sastavni dio Opatije i najveći Mjesni odbor Veprinac – kazao je Puž.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.