VELJKO MILJEVIĆ

Odvjetnik Zdravka Mamića: USB stick mu se obio o glavu jer je u tom postupku postao okrivljenik

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Izjava Veljka Miljevića nakon sjednice vrhovnog suda o Zdravku Mamicu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Izjava Veljka Miljevića nakon sjednice vrhovnog suda o Zdravku Mamicu
21.06.2021.
u 22:48
Moglo bi li se Zdravku Mamiću moglo obiti o glavu davanje dokaza i uplitanja osječkih sudaca u istragu, Miljević je kazao kako se već i je
Pogledaj originalni članak

U srijedu će istražni sudac odlučiti hoće li se Zdravko Mamić privesti u istražni zatvor, a to je u RTL Direktu detaljnije pojasnio njegov odvjetnik Veljko Miljević koji je kazao da on zadnjih 11 dana nije njegov branitelj u ovom predmetu. 

- Sudac istrage je usmeno priopćio da ja ne mogu biti njegov branitelj jer sam od strane Uskoka predložen kao svjedok. Zadnjih deset dana je iznijet čitav niz stvari u javnost koje se ne bi ni trebale iznositi. Morat će se postaviti pitanje je li ovo bio manevar nekih drugih da se mene ukloni iz funkcije branitelja Zdravka Mamića, kazao je Miljević te pojasnio proceduru.

- Vinko Mioč sudac istrage je bio prije 11 dana, sada tko će biti ne znam. Danas se sudac Devčić u priopćenju se zabunio pa se odmah ispravio. Rekao je da je Vijeće ocijenio tu odluku da se braći Mamić ne odredi istražni zatvor neosnovanom, a onda je rekao da je ukinuta odluka u tom dijelu i upućena je molba sucu da obrazloži tu odluku. U slučaju afere Janafa svaki puta se promijenio sudac istrage kada se produživao istražni zatvor. Ovdje treba biti donijeto novo rješenje, a ako sudac istrage ponovno kaže da mu se ne određuje istražni zatvor, onda u ovom predmetu nema mogućnosti ponovne žalbe, kazao je. 

Ako zasad nepoznati sudac istrage ipak odluči da se Zdravka Mamića treba privesti u istražni zatvor, onda je procedura uobičajena. 

 - Određuje se tjeralica i ide se u proceduru izručenja, kazao je Miljević. 

No, moglo bi li se Zdravku Mamiću moglo obiti o glavu davanje dokaza i uplitanja osječkih sudaca u istragu, Miljević je kazao kako se već i je. 

- Zasad je jer prilaganjem onog famoznog USB sticka svejedno nije dogovorio svoj status. Došlo je do toga da nije oštećenik u tom postupku, nego okrivljenik jer je davao mito, govori odvjetnik. 

VIDEO Ekskluzivno za Večernji list, predsjednik Zoran Milanović: "Zlatu Đurđević sam predložio u najboljoj vjeri... Koja u vladi pudlica ne odgovara."

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

DU
Deleted user
23:56 21.06.2021.

Sudačka mafija i korumpirane elite od Mamića će pokušat napravit PRIMJER.Kako se nitko više ne bi drznuo udarit na tu korumpiranu glocističku antihrvatsku balegu!Koja rastače ovu zemlji i hrvatski narod. Mnogi su u strahu i najviše im odgovara da Mamić bude iza rešetaka. Što je to Mamić ukrao? U kakvom je procesu i od kakvih ljudi osuđen???Mamiću su sudili gori od njega!Unaprijed je proglašen krivim! Za dijelo koje ne postoji.A GNK Dinamo ga nije teretio.Država ča i ne traži novac za Dinamo,već za sebe???! NITKO od naše repke nije platio jednu kunu poreza u Hrvatskoj,a napada se isključivo Mamića?

PA
Pax
23:35 21.06.2021.

Fiškalska posla, beskrupolozni ljudi...

VH
volim.hrvatsku65
23:04 21.06.2021.

Kadija te tuzi, Kadija ti sudi !!!!!