Zatvoren u Estoniji

Odvjetnik Milana Martića: Izručenje Hrvatskoj je pravno nemoguće

Foto: screenshot/youtube
Odvjetnik Milana Martića: Izručenje Hrvatskoj je pravno nemoguće
15.07.2014.
u 08:52
- Pokušaj hrvatskog pravosuđa da ponovo sudi u predmetu u kojemu već postoji pravomoćna presuda pravno je nedozvoljen i besmislen - kaže Predrag Milovančević.
Pogledaj originalni članak

Povodom pisanja hrvatskih medija kako je Hrvatska izdala europski nalog za uhićenje nekadašnjeg vođe pobunjenih Srba Milana Martića koji "guli" 35-godišnju zatvorsku kaznu u Estoniji, kako bi mu se sudilo u odsustvu za granatiranje Karlovca i Jastrebarskog, njegov odvjetnik Predrag Milovančević za Danas kaže da je to pravno nemoguće.

- To je već presuđena stvar. Protiv Milana Martića je zbog istih činjeničnih navoda bila podignuta optužnica od strane Haaškog tribunala i taj je postupak okončan pravomoćnom presudom. Pokušaj hrvatskog pravosuđa da ponovo sudi u predmetu u kojemu već postoji pravomoćna presuda pravno je nedozvoljen i besmislen - kaže Milovančević dodajući kako povremeno posjećuje Martića koji kaznu izdržava u nezavidnim uvjetima i "nalazi se praktički u progonstvu".

- Martić služi kaznu u Estoniji, gdje nema veleposlanstva Srbije, nema srpske zajednice, niti crkve, a on je vjernik. Nema direktnog vlaka, autobusa, niti zrakoplova. On ne zna ni ruski ni estonski. Milan Martić se praktično nalazi u progonstvu - tuguje Milovančević, podsjećajući da se više puta obraćao Haaškom tribunalu s molbom da se nađe drukčije rješenje za Martićevo služenje kazne.

>>Haag odbijao, ali ne i Estonija: RH Martiću uspjela uručiti optužnicu!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

SE
selbivoje
09:08 15.07.2014.

"Martić služi kaznu u Estoniji, gdje nema veleposlanstva Srbije, nema srpske zajednice, niti crkve, a on je vjernik. Nema direktnog vlaka, autobusa, niti zrakoplova. On ne zna ni ruski ni estonski. Milan Martić se praktično nalazi u progonstvu - tuguje Milovančević".. no dobro ! sto reci nakon ovakvih deklaracija, ako je vjernik ne treba mu crkva da bi sa Bogom stupio u kontakt,jer on je zatvorenik a ne da seta od crkve do crkve..a zatim sta mu treba vlak ?! da pobjegne ili sto !? da mozda ode u Soping do rusije?...sto se tice ponovnog sudjenja ako za nesto tako ima dokaza novih, moze, ali !!! e tu je cjela briga..ako ratnom zlocincu za masovna ubistva dopustimo da se on u zatvoru osjeca kao u hotelu, onda to nije zatvor, on moze imati ljudsku humanitarne oslove (koje zrtvama on nije dao) ali da on seta vamo tamo i da mu jos govore ruski e to je meni previse, neka zna sta je drugima cinio, i neka barem tzatvor odrzi muski

SE
selbivoje
09:12 15.07.2014.

pravno je moguce, on je u hrvatskoj cinio te zlocine, drugi mu sudili, a da osjeti hrvatski zatvor, tu gdje je pocinio te zlocine je pravno dozvoljeno, i sve drzave tako nesto su dozvoljavale, sjetimo se njemackih ratnih zlocinca , itd..

SE
selbivoje
09:16 15.07.2014.

zasto srbi nemaju povjerenja ?!- komsije dragi odve je rjec o zlocincu i Hrvatska moze pruziti zatvor, Hrvatski on razumje, a bilo bi i bolje ovaj zrak on poznaje