Sastanak u Salzburgu

Odvjetnik Čedo Prodanović preuzeo obranu Ive Sanadera

Foto: Marko Prpić/Večernji list
Odvjetnik Čedo Prodanović preuzeo obranu Ive Sanadera
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Jurica Galoić/PIXSELL/ilustracija
Autor
Ivanka Toma
14.06.2011.
u 23:24
Nije rezigniran. Čeka da se neposredno suoči s optužbama, rekao je odvjetnik nakon sastanka sa Sanaderom
Pogledaj originalni članak

Čedo Prodanović, jedan od najboljih zagrebačkih odvjetnika specijaliziranih za kazneno pravo, preuzeo je obranu bivšeg premijera Ive Sanadera. Odvjetnik Prodanović u utorak je Sanadera posjetio u pritvoru u Salzburgu gdje mu je bivši premijer potpisao punomoć. U razgovoru su proveli gotovo pet sati i utvrdili osnovne konture obrane.

– Nemam puno toga reći. Preuzeo sam predmet, ali tek trebam izvršiti uvid u spis da bih mogao biti imalo konkretniji. Trenutačno radim na okvirima postavljanja obrane, i to prema elementima koji su vidljivi iz naloga za istragu – rekao nam je Prodanović.

Odvjetnik kaže da se Sanader drži vrlo dobro za čovjeka koji je šest mjeseci u pritvoru.

Hitno izručenje Hrvatskoj

– Nije rezigniran i u dobroj je psihofizičkoj formi. Čeka da se neposredno suoči s optužbama i dokazima kojima su one potkrijepljene – kaže novi branitelj bivšeg premijera dodajući kako u vezi s nekim optužbama (a USKOK Sanadera tereti za korupcijske afere u Fimi mediji, HEP-u, BMW proviziji za kredit Hypo banke...) Sanader jako dobro zna o čemu je zapravo riječ, dok, kako prenosi Prodanović, za neke stvari kaže da su izvan svake pameti.

Bivši premijer ostaje i dalje pri izjavi danoj nedavno preko odvjetnika Gorana Suića da će na sudskom ročištu 21. lipnja, sazvanom u povodu njegove žalbe na odluku o izručenju, tražiti da se postupi suprotno te da ga se hitno izruči u RH. Prodanović je bio u razgovorima za preuzimanje Sanaderove obrane još prije šest mjeseci, no tada nije došlo do realizacije. U međuvremenu su punomoći otkazali Ivan Lovrić i Jasna Novak, tako da je Sanader ostao sa Suićem kao jedinim braniteljem u Hrvatskoj.

Popravlja si imidž

S Prodanovićem bivši premijer dobiva vrsnog krivičara koji ima iza sebe vrlo uspješnu tužiteljsku i odvjetničku karijeru, ali si i u startu popravlja imidž u javnosti te nastoji uravnotežiti dojam o sebi jer kao desni političar uzima odvjetnika koji je poznat po lijevim stavovima.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 88

KT
Karika Tura
09:17 15.06.2011.

I need a Dollar Dollar is what I need to je ono što ih povezuje

PO
Ponosnamojaje
09:29 15.06.2011.

15.06.2011. u 09:09h Ponosnamojaje je napisao/la: 15.06.2011. u 08:05h Ponosnamojaje je napisao/la: *** deleted by admin *** ---------------------------- Sta je Admine, tvoj Caca isto iz Ubilacke \"Dal. Bojne\"????? Zar nemore Hrvatski Narod da zna tko je Ubojica tih silnih poslje ratnih Zrtava??? (Pridržavajte se teme članka. ADMIN) --------- zato molim da provijerite tko se uvijk pokusavao vracati na temu!!! Opet nije ok sto brisete! Ali vase je

OB
-obrisani-
09:15 15.06.2011.

Čedo i IVo dvije moralne vertikale.