nakon uhićenja

Odvjetnik bivšeg župana: 'Matija Posavec je u lošem stanju. Odrekao se plaća na koje ima pravo'

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Odvjetnik bivšeg župana: 'Matija Posavec je u lošem stanju. Odrekao se plaća na koje ima pravo'
15.09.2021.
u 14:08
Ne znam planira li aktivirati saborski mandat, nisam ga ni pitao. Kratko smo se susreli kako bismo dogovorili daljnju komunikaciju. Ni o izborima nismo razgovarali, njih raspisuje Vlada i tko želi, kandidirat će se - rekao je zamjenik župana Međimurske županije
Pogledaj originalni članak

Josip Grivec, zamjenik župana Međimurske županije kazao je kako stvari funkcioniraju posve normalno u županiji nakon uhićenja sad već bivšeg župana Matije Posavca. 

Podsjećamo, on je uhićen u petak pod sumnjom za primanje mita u iznosu od 10.000 kuna i pogodovanje pri zapošljavanju. On je dao ostavku na svoju poziciju i u subotu priznao USKOK-u djela koja mu se stavljaju na teret. 

- Naravno da smo svi bili iznenanđeni i nije nam lako, ali kao županija smo ok. Matija i ja smo se kratko sastali. On nije baš u formi, no neke stvari moramo komunicirati bez obzira na to u kojoj mjeri sam ja s nečime upoznat, a s nečim i nisam. Moram reći da nikada nije nijednom uzeo neku dnevnicu i odriče se ovih šest plaća na koje ima pravo - kazao je Grivec za N1. 

Objasnio je kako njih dvojica nisu pričali o uhićenju. 

- Ne znam planira li aktivirati saborski mandat, nisam ga ni pitao. Kratko smo se susreli kako bismo dogovorili daljnju komunikaciju. Ni o izborima nismo razgovarali, njih raspisuje Vlada i tko želi, kandidirat će se - rekao je.

Davorin Zlatarek, odvjetnik Matije Posavca kazao je da je Posavec u lošem stanju i žao mu je. Prema njegovim riječima, on ne razmišlja za sad o politici i odrekao se prava na plaću koje ima, te nije još donio odluku o aktiviranju saborskog mandata.

VIDEO: Otac Matije Posavca: On je predobar i pošten, jutros mi je rekao 'ništa ne brini, tata'

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 27

PO
polifonije
15:28 15.09.2021.

Drug je bio dugogodišnji đak velikog kriminalca čačića i svog oca i kao jedan od ključnih kotača u velikoj međimurskoj mafiji koja pljačka Međimurje desetljećima. Svi to znaju, institucije koje su očito dio tog pothvata i mladima ostaje samo iseljavanje

AD
adminka
15:20 15.09.2021.

On u Sabor? Pa zar nije priznao primanje mita i namještanje zapošljavanja? Pa tu ne vrijedi onaj stari izgovor: nije kriv dok mu se ne dokaže.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
22:04 15.09.2021.

Most priprema humanitarni koncert jer je ovo za Grmoju teska nepravda i igrokaz. Grmoja kaze da je covjek nevin i ako covjek prizna korupciju a Grmoja kaze da je nevin onda je grmojeva zadnja. A svako zna da je Most protiv korupcije to su zadnje postenjacinje na svijetu.