Sud

Odvjetnicima iz supetarske afere ukinute kazne HOK-a!

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Odvjetnicima iz supetarske afere ukinute kazne HOK-a!
07.03.2010.
u 19:06
Kušeta se kao odvjetnik u 24 slučaja nije pojavio na sudu, niti je odgovorio na tužbu, a Vulović je skupio 31 takvu etičku povredu
Pogledaj originalni članak

Odvjetnicima Braci Kušeti, Zoranu Vuloviću i Miljenku Jovanoviću, Vrhovni je sud zbog zastare ukinuo disciplinske kazne Hrvatske odvjetničke komore izrečene za ukupno 76 etičkih povreda u razvikanoj aferi iz supetarskog suda. Braco Kušeta je 2003. postavljen privremenim zastupnikom u 24 slučaja na supetarskom sudu, ali nije došao na raspravu, niti je odgovorio na tužbu, a nije se ni žalio na presude zbog izostanka.

Teže je povrijedio dužnost i ugled odvjetništva pa je kažnjen godinom gubitka prava na obavljanje odvjetništva. Vulović imao je 31 takav slučaj pa mu je kazna bila pola godine dulja, a Jovanović sa 21 slučajem novčano je kažnjen sa 25.000 kn. Vrhovni sud je utvrdio da je nastupila apsolutna zastara disciplinskog progona. Progon za teže povrede dužnosti i ugleda odvjetništva zastarijeva nakon dvije godine od povrede, a svakako kad protekne dvostruko, dakle četiri godine.

Povrede su počinjene od 16. listopada 2003. do 10. kolovoza 2004., a Vrhovni sud je slučaj ispitivao lani. K tomu, nije se mogla primijeniti ni odredbu prema kojoj, ako učinjena povreda povlači kaznenu odgovornost, progon zastarijeva kada zastarijeva i progon za kazneno djelo, jer ni za jedno od disciplinskih djela nije pokrenut kazneni postupak. Inače, trojici odvjetnika sudilo se u procesu za zloporabu položaja i ovlasti u kojem je prvookrivljena Ivana Domić, bivša predsjednica Općinskog suda u Supetru. No, svi su nedavno nepravomoćno oslobođeni.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar m_m
m_m
19:27 07.03.2010.

Oće, oće, samo što nije! Najbolje da mi lijepo sjednemo, zapalimo cigar duhana i pričekamo. A na slijedećim izborima ponovo na džabe bakalar, srdele ili grah (bez kobase) – koja stranka već što ponudi.

RA
rajko
19:22 07.03.2010.

Bravo čovječe.Svaka čast za stihoveNadam se da ce se ono zadnje ostvariti što prije

OB
-obrisani-
08:08 09.03.2010.

Mafija.