PROMO

Održan MEETEX – u tri dana na najvećoj međunarodnoj burzi poslovnog turizma u Hrvatskoj realiziralo se više od 2000 sastanaka

Foto: Promo
MEETEX
Foto: Promo
MEETEX
Foto: Promo
MEETEX
Foto: Promo
MEETEX
Foto: Promo
MEETEX
Foto: Promo
MEETEX
Foto: Promo
MEETEX
Foto: Promo
MEETEX
Foto: Promo
MEETEX
Foto: Promo
MEETEX
Foto: Promo
MEETEX
Foto: Promo
MEETEX
Foto: Promo
MEETEX
Foto: Promo
MEETEX
Foto: Promo
MEETEX
Foto: Promo
MEETEX
Foto: Promo
MEETEX
Foto: Promo
MEETEX
Foto: Promo
MEETEX
Foto: Promo
MEETEX
Foto: Promo
MEETEX
Foto: Promo
MEETEX
Foto: Promo
MEETEX
Foto: Promo
MEETEX
Foto: Promo
MEETEX
Foto: Promo
MEETEX
Foto: Promo
MEETEX
Foto: Promo
MEETEX
31.03.2023.
u 15:10
Više od 60 međunarodnih kupaca, od 28. do 30. ožujka, bilo je na čak 1.200 unaprijed dogovorenih sastanaka 1 na 1 s domaćim izlagačima na MEETEX-u u Zagrebu.
Pogledaj originalni članak

Uzimajući u obzir i mnogobrojne ad hoc sastanke koji su održani za vrijeme mnogobrojnih pauzi za networking brojka je prešla i 2.000. To je jedino takvo B2B događanje poslovnog i kongresnog turizma u Hrvatskoj. Koliko je ovakvo okupljanje važno čuli smo od samih sudionika na MEETEX-u:

'MEETEX dovodi top izlagače iz cijele Hrvatske tako da ste sigurni da će tu biti vrhunski profesionalci. Za mene i moj posao u Torontu, koji kreira specifične incentive travel programe i korporativne evente u Hrvatskoj, ovo je važno mjesto. Ovdje se uspostavljaju kontakti, pronalaze partneri i ne možete pogriješiti. MEETEX je stvarno jedan od najboljih evenata u Hrvatskoj' rekla nam je Nicole Šimunac, iz Toronta, osnivačica kompanije Events & Co. te partner MEETEX -a u Kanadi.

Foto: Promo
MEETEX

Partneri događanja i ove godine bili su Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica te Turistička zajednica grada Zagreba.

'Poslovni turizam jedan je od generatora razvoja cjelogodišnjeg turizma i to smo prepoznali i kroz Strategiju razvoja održivog turizma do 2030. godine. Poslovni turizam ima dugu tradiciju u Hrvatskoj, jedan je od najbrže rastućih oblika turizma u svijetu i može biti pokretač razvoja cijele destinacije.

Ovom prilikom čestitala bih organizatorima MEETEX-a koji su omogućili izravnu suradnju profesionalcima iz MICE područja te Hrvatsku predstavili kao idealnu destinaciju za poslovni turizam', rekla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Kristijan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice dodao je:

„U Hrvatskoj turističkoj zajednici prepoznajemo važnost razvoja i promocije MICE turizma. Riječ je o jednom od najvažnijih dijelova ukupne turističke ponude pa u tom smislu pozdravljamo sve aktivnosti i projekte koji doprinose daljnjem razvoju poslovnog turizma u Hrvatskoj. Dugi niz godina podržavamo MEETEX, jedino službeno okupljanje predstavnika kongresnog i poslovnog turizma u Hrvatskoj. Unatoč različitim izazovima svjedočimo gotovo pa potpunom oporavku turizma što potvrđuje i dolazak više od 160 vrhunskih profesionalaca kongresne industrije iz cijelog svijeta u Zagreb“.

Osim za cijelu Hrvatsku, kongresni turizam je važan i za Zagreb.

Foto: Promo
MEETEX

‘Iznimno me raduje da je kongresna burza MEETEX, uspješno prebrodila 3 izazovne godine i ušla u svoje peto izdanje. MEETEX je postao globalno prepoznat i predstavlja jedinstvenu platformu za promociju sveobuhvatne kongresno-incentive ponude Hrvatske i Zagreba o čemu najbolje govori velik interes međunarodnih kupaca. Od ulaska u EU, te recentno, ulaska u šengensku i eurozonu povećava se konkurentnost naših destinacija te se otvaraju dodatne mogućnosti za još snažniji razvoj kongresne industrije, a posebno u Zagrebu čemu doprinosi njegov status najvećeg poslovnog i akademskog središta u zemlji ali i šire. Vjerujem da će prilike koje se nude biti prepoznate i da će pozitivno utjecati na izgradnju adekvatne infrastrukture koja će omogućiti još brži i snažniji rast u vremenu koje dolazi.’ istaknula je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Da organizatori MEETEX -a brinu i o budućnosti turizma govori činjenica da su i studenti turizma s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu te Sveučilišta Libertas imali priliku posjetiti ovo ekskluzivno događanje.

Oliver Keser, redoviti profesor na katedri za turizam, zagrebačkog Ekonomskog fakulteta i pročelnik katedre podijelio je s nama svoje dojmove: 'Ovo je jedinstvena prilika da studenti vide u realnom okruženju kako se sklapaju poslovi na jednoj platformi business to business. MEETEX je dokazao u proteklih pet godina da je uspješna platforma za spajanje ponude i potražnje u području kongresnog turizma i to je Ekonomski fakultet prepoznao kao jednu od mogućnosti za suradnju. Ovo je idealna prilika za spoj teorije i prakse gdje studenti imaju mogućnost vidjeti na koji način poslovni svijet u turizmu funkcionira i na taj način zapravo nadopuniti teorijska znanja.'

Foto: Promo
MEETEX

Profesorica Andreja Rudančić sa Sveučilišta Libertas, s kolegija Upravljanje turističkim događanjima također je dovela grupu studenata:

'Dobili smo poziv od gospodina Ranka Filipovića da studenti upoznaju proces samog nadmetanja što se tiče poslovnih događanja i kako to funkcionira na tržištu. Ovo je prilika da razmisle pronalaze li se u takvoj niši posla, a možda i u budućoj karijeri. Izuzetno im je sve to zanimljivo, a ja sam sretna što naši studenti imaju tu priliku.'

Svoje dojmove s nama je podijelila i studentica Kristina Kalebić sa Sveučilišta Libertas koja je istaknula da joj je dolazak na MEETEX puno pomogao, pogotovo kada povezuje teoriju i praksu te vidi kako funkcionira tržište. Neki od izlagača već su joj poznati, a s nekima bi se voljela susresti i razgovarati o budućem zaposlenju. Bilo bi joj drago da u budućnosti bude dio uspješnog tima.

Za dobru atmosferu i dodatnu vrijednost eventa pobrinuli su se partneri Quahwa i Eldra produkcija.

Strani kupci imali su prilike upoznati Dalmaciju i Zagreb na fam tripu prije MEETEX-a. Glavni grad su upoznali na vođenoj turi, te na svečanoj večeri uz zabavni kviz o zanimljivostima Zagreba. Tako su uz ugodno druženje u opuštenoj atmosferi dodatno upoznali ljepote Hrvatske i učvrstili poslovne kontakte.

Foto: Promo
MEETEX

MEETEX event vodio je Peter Hopwood, stručnjak za storytelling i javni nastup.

Dio stranih kupaca nastavlja istraživati Hrvatsku na organiziranom fam tripu koji će im otkriti ljepote Kvarnera i Dubrovnika. Saznali smo da su neki i privatno produžili svoj boravak te se upustili u otkrivanje Hrvatske. Iako su dojmovi još svježi, sve naznake sudionika, kako kupaca, izlagača i partnera, ukazuju na to kako je ovo bio najbolji i najkvalitetniji MEETEX do sada. Stoga organizatori već ozbiljno planiraju sljedeće izdanje.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr