problemi u stranci

Statutarna komisija SDP-a potvrdila suspenzije četvorici članova

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
SDP
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
SDP
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
SDP
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
SDP
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
SDP
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
SDP
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
SDP
04.09.2018.
u 23:22
Takav se scenarij i očekivao s obzirom da je osam članova Statutarne komisije blisko šefu stranke Davoru Bernardiću
Pogledaj originalni članak

Kaosu u SDP-u ne nazire se kraj. Danas je na dnevni red došla žalba četvorice članova vodstva stranke – Peđe Grbina, Siniše Hajdaša Dončića, Mihaela Zmajlovića i Vedrana Babića na odluku Glavnog odbora stranke da ih se na dvije godine suspendira sa svih stranačkih funkcija.

Ostavka zbog pritisaka
I kao što se i očekivalo Statutarna komisija na čijoj se sjednici o žalbi i odlučivalo odluku Glavnog odbora je i potvrdila. Takav se scenarij i očekivao s obzirom da je osam članova Statutarne komisije blisko šefu stranke Davoru Bernardiću, dok je deveti član, Hrvoje Nekić, dan uoči sjednice dao je ostavku na članstvo u komisiji zbog, kako je kazao, “kontinuiranih pritisaka od pojedinaca iz stranačkog vodstva koji traže, čak i zahtijevaju, da glasuje za potvrđivanje suspenzija”.

Na rasprava na sjednicu Statutarne komisije suspendirana je četvorka stigla u 19 sati i sa sobom povela i Pomoć-  – bivšeg
glavnog tajnika stranke Igora Dragovana, krapinsko-zagorskog župana Željka Kolara, šefa zagrebačkog SDP-a Gordana Marasa i šefa šibenskog SDP-a Tončija Restovića koji su pokušali obrazložiti zbog čega smatraju da je odluka o suspenziji protustatutarna.

VIDEO Željko Kolar uoči sjednice

No argumenti očito nisu urodili plodom i sada je pitanje hoće li netko od suspendiranih zatražiti da se o svemu očituje i Ministarstvo uprave, odnosno HDZ-ov ministar i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević.

Strah od sjednice
Potvrda odluke Glavnog odbora od strane Statutarne komisije još je jedan korak unatrag u rješavanju problema u SDP-u. Četvorica spomenutih možda više neće sjediti u Predsjedništvu, ali će i dalje biti saborski zastupnici SDP-a i članovi Kluba stranke u kojoj i dalje debela većina inzistira da Davor Bernardić ode s mjesta predsjednika SDP-a. I premda je isti Glavni odbor koji je suspendirao četvorku donio i odluku da se do početka zasjedanja Sabora mora održati zajednička sjednica Kluba i Predsjedništva, ta zajednička sjednica do dana današnjeg nije sazvana.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
SDP

 

Kao što Davor Bernardić već tjednima nije sazvao ni sjednicu Predsjedništva, lako moguće i iz straha da se na njoj ne zatraži i njegova ostavka. I to od ljudi koji su mu do jučer čuvali leđa. Bernardić trenutačno, kažu nam naši izvori iz vrha stranke, nema apsolutno nikakvu podršku u vodstvu stranke. Međutim, unatoč tomu ne želi se povući s funkcije, a institucionalno ga se ne može rušiti bez dogovora dviju zaraćenih struja. Naši izvori kažu nam i da su “pučisti” već nekoliko puta pokušali inicirati sastanak s potpredsjednikom stranke Zlatkom Komadinom kako bi se pokušali međusobno dogovoriti što dalje, ali do sastanka nije došlo.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 65

Avatar Narod
Narod
02:26 05.09.2018.

Vrijeme je da dobijemo Hrvatsku ljevicu, ovakav SDP to nije bio. Vrijeme je da se sposobni i korisni, lijevi i desni ujedine u korist nacije, isprazne demagoge i populiste zajedno poslati na povjesno smetiste.

Avatar zajutrak
zajutrak
21:15 04.09.2018.

Zamisli koja smo mi jadna zemlja da su nam ova trojica ljepotana bili ministri, pa prestrašno, dobro da smo još živi .

DU
Deleted user
20:15 04.09.2018.

Njihovo je pravo sa se pokušaju konsolidirati.....samo meni se čini "uzalud vam trud svirači". Prirodni odabir...selekcija ...neumoljiva....starost i "godina proizvodnje" čine svoje A ovi "mladi lavovi" su obični slijepi mačići.