Zorislav Antun Petrović:

Od početka je bilo jasno da je Karamarko u sukobu interesa

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Od početka je bilo jasno da je Karamarko u sukobu interesa
16.06.2016.
u 02:00
U politici vrijede, ili bi morali vrijediti, viši etički standardi.
Pogledaj originalni članak

 – Od početka je bilo jasno da je riječ o sukobu interesa. Samo se trebalo zapitati bi li netko od nas vjerovao igraču čija supruga igra za protivničku momčad. Znači, prvi potpredsjednik Vlade mogao je svojim odlukama utjecati na reakcije Vlade u sporu koji je Hrvatska vodila protiv glavnog klijenta tvrtke njegove supruge – kazao je antikorupcijski stručnjak Zorislav Antun Petrović dodajući da je Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa već i prije svojim odlukama pokazalo da ne pati od političkih autoriteta te da objektivno i utemeljeno donosi odluke u korist građana.

Upitan kako komentira Karamarkovo uporno ponavljanje da nije ni u kakvom sukobu interesa, Petrović kaže:

– Svatko će uvijek pokušati naći opravdanje za svoje postupke. To je ljudski. Jednako kao što je ljudski i pomagati u poslu članovima obitelji. No u politici vrijede, ili bi morali vrijediti, viši etički standardi. Jer dužnosnici za razliku od poduzetnika upravljaju imovinom koju su im birači povjerili na čuvanje tijekom mandata.      

>>Dalija Orešković odgovorila Karamarku na opasku o verbalnom deliktu

>>Milinović kazao da imaju 'startnih' 68 ruku za novu Vladu: Generator krize nije HDZ, a ni Most već Orešković

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 32

AU
aunick
02:11 16.06.2016.

Sta je kazao ovaj strucnjak je drska laz a sto je dokazao je da je obicni coban te da bi se tog casnog posla trebao i drzati a ostaviti intelektualni rad drugima.

Avatar BraBar
BraBar
02:31 16.06.2016.

Ja bi gospodinu strucnjaku/placeniku pa i novinarki VL-a rekao slijedece: u struci vrijede, ili bi morali vrijediti, viši etički standardi. 'Novinarka' se ne udostoji postaviti ikakvo pitanje, zajedno s 'strucnjakom' malte praznu slamu i nastavljaju specijalni rat protiv gospodina Karamarka. Ovaj ce mo film gledati nekoliko dana, toliko puta vec vidjeno, samo da stvore negativnu sliku. Vec je istupio Zarko Puhovski, pa sada ovaj strucnjak, pa ce nam onda Drazen Curic soliti pamet, mozda VL pozove i praznoglavca/kriminalca Beljaka, pa onda mozda dodje na red janjicar iz Njemacke, pa Beus, itd, ima ih na pretek!

BE
BEASY
05:15 16.06.2016.

Šta se ovaj bijednik javlja,on i njegova pravda neka si mami zakači na suknju.Toga smrada mi je dosta ima li Hrvatska nekih novih tipova,a ne smeća poput njega,Zorana Pusić,Hedla,Teršelićke,Dalije Orešković i inih........