traže istragu

Od DORH-a zatražili istragu protiv svjedoka-pokajnika za Ovčaru

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Od DORH-a zatražili istragu protiv svjedoka-pokajnika za Ovčaru
08.01.2012.
u 22:10
Predsjednik tovarničke udruge Antun Ivanković istaknuo je da svjedoci sa suđenja za Ovčaru u Beogradu Petkovića nazivaju monstrumom.
Pogledaj originalni članak

Udruga Dr. Ante Starčević iz Tovarnika je u priopćenju za javnost od Državnog odvjetništva RH i drugih hrvatskih institucija zatražila pokretanje temeljite istrage protiv Spasoja Petkovića Štuke, svjedoka-pokajnika na beogradskom suđenju za Ovčaru i, kako se navodi, sudionika ubojstava ranjenika iz vukovarske bolnice na Ovčari 1991. godine, prenosi HRT.

U priopćenju se navodi kako je Spasoje Petković Štuka poznat kao tzv. svjedok-pokajnik koji je na Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu na suđenju za Ovčaru govorio o zločinima na Ovčari, te je, kako stoji u priopćenju, priznao da je ubio nekoliko ranjenika, među njima i (hrvatskog branitelja), Jeana Michela Nicoliera ispred hangara na Ovčari, a kasnije je sudjelovao u strijeljanju ranjenika, njih 200 iz vukovarske bolnice.

Predsjednik tovarničke udruge Antun Ivanković istaknuo je da svjedoci sa suđenja za Ovčaru u Beogradu Petkovića nazivaju monstrumom.

>>Cijeli tekst čitajte ovdje

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

OB
-obrisani-
23:00 08.01.2012.

dosad su srpski sudovi samo za Ovcaru poslali 15 Srba na 207 godina robije

RE
remax
23:36 08.01.2012.

Hrvatska je puna tih aboliranih cetnika,cak je Pupovac isposlovao kod nove vlade da izdvoje novac iz proracuna za njihove kuce,gdje bi mogli stanovati.To je nagrada za sruseni Vukovar i Skabrnju i ostatak Hrvatske gdje su razarali.Pa to je nemoguce shvatiti da ta porazena rulja dize glavu.

RO
rock1
22:57 08.01.2012.

Sve isto kao i 1945. Svi četnici su preko noći postali partizani i mirotvorci. Jedina razlika je u tome što tu politiku sada ne provode oni nego njihova djeca.