Kolumna

Očito je odlučeno, ide i po drugi mandat

Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Marko Lukunć/PIXSELL
17.02.2019.
u 16:44
Zašto bi predsjednica nakon četiri godine radikalno mijenjala odnos s medijima
Pogledaj originalni članak

Dakle, ako je i bilo, više nema dvojbe, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović odlučila je ići po drugi mandat na Pantovčaku. To proizlazi iz njezinih konkludentnih čina. Zašto bi inače godinu dana prije kraja mandata odlučila promijeniti svoju rutinu u odnosu s novinarima, odnosno javnošću. Naime, na četvrtu godišnjicu svoje inauguracije predsjednica je odlučila stati pred novinare, prvi put od veljače 2017. i drugi put u svome mandatu! I nije se zaustavila na tomu, već je obećala kako će sada češće organizirati konferencije za novinare te je čak ponudila i novinarima da i sami iniciraju druženja s njom kad zaključe kako bi to bilo svrhovito s obzirom na interes javnosti za neku temu.

Promjena u pristupu komunikaciji s javnošću radikalna je. Zašto bi predsjednica to odlučila promijeniti u trenutku kad su se mediji već navikli trčati za njom po Hrvatskoj kako bi u hodu dobili od nje odgovore na aktualna politička pitanja. Zapravo, predsjednica je ovime priznala da je njezin dosadašnji pristup bio pogrešan, a jedini logičan odgovor zašto je baš sada odlučila drastično poraditi na svom imidžu u medijima, jest kako je očigledno odlučila ući u kampanju za još jedan predsjednički mandat. I to je zapravo najznačajnija poruka onog dijela konferencije za novinare koji je bio pod isključivo njezinom kontrolom. Jer, iznoseći presjek svog djelovanja u četiri godine mandata i nije mogla ponuditi ništa novo. Stoga je medijima bila puno zanimljivija u dijelu u kojem je odgovarala na upite novinara. I to što je priznala pogrešku sa “starim hrvatskim pozdravom”, pripisujući to “nekom od savjetnika”, kao i što je u slučaju Zorana Ercega i njegova govora na otvorenju spomenika dr. Franje Tuđmana založila za nekažnjavanje, odnosno slobodu govora, samo je dodatna potvrda, uz ranije smjene u Uredu, da je predsjednica u kampanji.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 29

Avatar Trica
Trica
16:53 17.02.2019.

Srbija je uz tebe,Kraljice naša Balkanska:))

ST
Stjepan2103
20:21 17.02.2019.

Bruna,imate podrsku 400000 razočaranih građana i podrsku prave desnice...HDZ je SDP "2"...

GL
glištun
17:08 17.02.2019.

Kabare bude u dva čina?Samo za one jakih živaca.