POLICIJSKI OČEVID

Očevidom isključen tehnički faktor kao uzrok bribirskog požara

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
bribir,izgorena šuma, požar (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
bribir,izgorena šuma, požar (1)
Foto: Tena Skalicki
selce požar
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
požar, selce (1)
Foto: 'Goran Kovacic/PIXSELL'
'20.07.2012., Rijeka - Pozar uz prugu Rijeka - Zagreb ovaj put je poceo u samoj Rijeci kod Tower centra a nastavio se preko Vezice u Susacku Dragu iz koje je presao na podrucje industrijske zone Kukul
Foto: Snimio čitatelj
pozar, selce (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
bribir,izgorena šuma, požar (1)
Foto: IGORTOURS
selce požar (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
požar, selce (1)
Foto: Emin Čajlaković
selce požar
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
bribir,izgorena šuma, požar (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
bribir,izgorena šuma, požar (1)
Autori eč/VLM, tli/VLM
25.07.2012.
u 09:39
Požar je oštetio i vrata kapelice sv. Barbare u Bribiru, skladišni prostor tvrtke iz Selca te krovište jednog stana u Selcu.
Pogledaj originalni članak

Policijskim je očevidom isključen tehnički faktor kao uzrok požara koji je izbio 23. srpnja u jutarnjim satima na području Bribira, stoga policija u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom nastavlja kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima je požar buknuo, kaže se u današnjem priopćenju PU primorsko-goranske. Očevidom je utvrđeno i da požar nije nastao zbog nesmotrenog paljenja korova.

Opožarena je površina od približno 600 hektara listopadne i crnogorične šume, a oštećenja su nastala na vratima kapelice sv. Barbare u Bribiru, u skladišnom prostoru tvrtke iz Selca te na krovištu jednog stana u Selcu. Zbog dišnih problema više je građana zatražilo liječničku pomoć, ali teže ozlijeđenih, srećom, nije bilo. Opsežnoj i izrazito zahtjevnoj intervenciji profesionalnih vatrogasnih postrojbi, dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Primorsko-goranske i drugih županija te djelatnika Hrvatske vojske pridružilo se više od stotinu policijskih službenika PU primorsko-goranske.

Ugašeni požari kod Medulina i Bakra

Oko 70 vatrogasaca uspjelo je pomoću 17 vozila i dva kanadera u srijedu ujutro oko 5.30 sati ugasiti požar pokraj Škrljeva na području Bakra, izvijestio je DUZS. Time je suzbijena vatrena stihija koja se nekontrolirano počela širiti 23. srpnja u 23.17 sati i koja je spalila oko 225 hektara niskog raslinja.

Ugašen je i požar pokraj Šišana u blizini Medulina, o kojem su dojavu pulski vatrogasci primili 23. srpnja 2012. u 10.12 sati. Izgorjelo je oko 50 hektara trave, niskog raslinja i borove šume.

U gašenju je sudjelovalo 40 vatrogasaca iz Pule, Ližnjana i Medulina sa 25 vozila, četiri djelatnika Hrvatskih šuma i tri kanadera.

>>Požar na području Crikvenice ugašen, u Bakru još vatreno

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

BU
bucmix
14:06 25.07.2012.

požar je katastrofa za prirodu, ljude i objekte. Svaki iznajmljivač je izgubio na ovom požaru. Na koji način utuviti ljudima da korov ne spaljuju ljeti, pogotovu kada puše orkanska bura. Bura je bila jaka i samo maloumni po njoj pale korov. Kazne moraju biti drakonske, oduzeti svu imovinu i u zatvor na dulje vreme, trajno oduzeti pravo na korištenje šibica i ostalih sredstava za paljenje. Ako ni to ne pomogne potrebno je uvesti srednjevjekovne zakone. Tko izazove požar zna se kuda!

Avatar Django
Django
14:28 25.07.2012.

Očevidom isključen tehnički faktor kao uzrok bribirskog požara ----------------- Kolumbo otkriva Ameriku. A sve je izvjesnije da Kolumbo i nije bio prvi.

2U
2u8
13:59 25.07.2012.

ne zna se što je izazvalo vatrenu stihiju u kojoj je izgorjelo 600 hektara šume ...................................................................................................................... Zna se; pobunjeni Srbi.....