KOSOR o smjenama

'Očekivala sam jedan širi zahvat, da će dirnuti ono što je srce ove Vlade'

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
'Očekivala sam jedan širi zahvat, da će dirnuti ono što je srce ove Vlade'
11.06.2014.
u 14:36
Moje je mišljenje da je rekonstrukcija trebala biti prije godinu dana, da je ona trebala biti šire obuhvaćena i da je trebala obuhvatiti one koji nisu dali odgovore na temeljna pitanja koja nas danas muče, a to je gospodarstvo, kaže bivša premijerka
Pogledaj originalni članak

Rekonstrukciju Kukuriku vlade komentirala je i bivša premijerka Jadranka Kosor.

- Ja sam u jednom trenutku imala rekonstrukciju, dakle smjenu 4 ministra i dovođenje novih četvero. Premijer ima tu mogućnost i rekla bih katkad i obvezu da radi rekonstrukcije da bi unio neku novu živost, neki novi elan i da bi doveo svježe i odmorene ljude, a tako to ima i premijer Milanović. Moje je mišljenje da je rekonstrukcija trebala biti prije godinu dana, da je ona trebala biti šire obuhvaćena i da je trebala obuhvatiti one koji nisu dali odgovore na temeljna pitanja koja nas danas muče, a to je gospodarstvo. Svakako zdravstvo, to je činjenica, a rezultata nema, svaki dan je sve gore i čujemo da u bolnicama nedostaje doslovce i šprice, prema tome ministar očito nije bio uspješan. Međutim, temeljno pitanje svih pitanja jest gospodarstvo i tu je premijer Milanović trebao zahvatiti puno prije, puno više i puno šire, jer rezultata nema. Tu konkretno mislim i na gospodina Grčića jer je on nekako taj koji bi trebao udarati tempo da se stvari brže i snažnije odvijaju, ali to nije činjenica. Tako da je ovo nekako čini mi se jedna polovična rekonstrukcija i ja ne mislim da ona ima veze s odmazdama, ali mislim da puno velikih efekata neće biti. Godina i pol mandata nije malo i u godinu i pol se dosta toga može napraviti, ali očekivala sam jedan širi zahvat, da će dirnuti ono što je srce i ove i svake vlade a to je resor u najširem smislu gospodarstva - pojasnila je Kosor. 

- On je donedavno tumačio da ne treba rekonstrukcije i da je sve idealno i da je sve savršeno iako su mnogi dobronamjerni i sa političke scene govorili da treba učiniti rekonstrukciju i treba napraviti. Ovo se trebalo dogoditi puno prije, trebalo je biti prije godinu dana i trebalo je ići šire, jer kad ministri nemaju rezultata jasno je da moraju otići. Jasno da si je ovim se stvorio jedan novi krug nezadovoljnika i neprijatelja - odgovorila nam je Kosor na upit što je bio okidač za ovu rekonstrukciju.

>>Rajko Ostojić i Željko Jovanović odlaze iz Vlade. Novi ministri su Siniša Varga i Vedran Mornar

>>Ma kakva rekonstrukcija, nama su potrebni prijevremeni izbori i nova vlada

>>Jovanović: Jedini mi je cilj da zločinačka organizacija HDZ ne dođe na vlast

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

Avatar MK
MK
15:13 11.06.2014.

Kakva rekonstrukcija - jos bi ovu propast odrzavala na zivotu? ...ako se nekome Zoran Milanovic treba zahvaliti sto je SDP sastavljao vladu - onda Jadranki Kosor i onome koji ju je postavio.

SL
_Slavonac_
15:36 11.06.2014.

treba cijelu vladu mijenjat, ne samo pojedince

DU
Deleted user
14:56 11.06.2014.

Kakva je Nives Celzijus književnica, takva je bila Jadranka Kosor državnica. Al ima i gore - kakav je golgeter Sivonjić, eto takav je premijer Milanović.