Kaznena prijava

Obrtnik utajom poreza oštetio državni proračun za više od 1,5 milijuna kuna

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Kuna će biti zamijenjena eurom po fiksnom tečaju konverzije koji iznosi 7,53450 kuna za 1 euro
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Kuna će biti zamijenjena eurom po fiksnom tečaju konverzije koji iznosi 7,53450 kuna za 1 euro
16.07.2022.
u 12:27
Kriminalističkim istraživanjem također je utvrđeno da 51-godišnjak nije vodio poslovne knjige sukladno zakonu
Pogledaj originalni članak

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske potvrdili su sumnju da je 51-godišnji muškarac počinio kazneno djelo utaje poreza ili carine i kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. 

- U vremenu od 1. siječnja 2016. do 31. prosinca 2019. godine osumnjičeni kao vlasnik obrta nije obračunao, prijavio niti uplatio porezne obveze, zbog čega je došlo do smanjenja ili neutvrđivanja poreznih ili carinskih obveza. Svome obrtu priskrbio je protupravnu imovinsku korist u iznosu iznad 1,5 milijuna kuna, na štetu državnog proračuna Republike Hrvatske - navodi se u policijskom priopćenju. 

Kriminalističkim istraživanjem također je utvrđeno da 51-godišnjak nije vodio poslovne knjige sukladno zakonu po kojem je obvezan iste voditi. Policijski službenici protiv njega podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

>> VIDEO Supružnici dobili zatvorske kazne: Napala ga batom za meso, on njoj bacio mobitel kroz prozor


 

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.