Povijesno značenje

Obnovljena nekadašnja Mjesna zajednica na Trpinjskoj cesti odakle je obranom rukovodio Blago Zadro

Foto: Branimir Bradarić
Obnovljena nekadašnja MZ na Trpinjskoj cesti odakle je obranom rukovodio Blago Zadro
Foto: Branimir Bradarić
Obnovljena nekadašnja MZ na Trpinjskoj cesti odakle je obranom rukovodio Blago Zadro
Foto: Branimir Bradarić
Obnovljena nekadašnja MZ na Trpinjskoj cesti odakle je obranom rukovodio Blago Zadro
26.02.2017.
u 13:40
U obnovu zgrade uloženo je oko 1,3 milijuna kuna, a troškove je u cijelosti podmirio Fond za obnovu i razvoj Grada Vukovara
Pogledaj originalni članak

Gradonačelnik Vukovara i njegov zamjenik, Ivan Penava i Marijan Pavliček, svečano su danas otvorili prostorije novoobnovljene zgrade nekadašnje Mjesne zajednice Alojzije Stepinac na Trpinjskoj cesti. Ovaj objekt za Vukovarce ima i posebno emotivno značenje s obzirom da se radi i o nekadašnjem zapovjednom mjestu odakle je Blago Zadro rukovodio obranom gradske četvrti Borovo naselje.

- Ova zgrada je bila srce obrane ovoga dijela grada. Tu se događalo sve bitno što je nagovijestilo promjene do kojih je, nažalost, došlo kroz krvavi rat. U zgradi je bio stožer obrane ovoga dijela grada kojim je rukovodio Blago Zadro, rekao je vukovarski branitelj Zvonko Milas koji danas obnaša i dužnost državnoga tajnika.

Prisjetio se i da je i sam tijekom ratne 1991. godine dolazio u zgradu stožera te da se u njoj zapovjedno mjesto nalazilo sve do sredine listopada kada je premješteno. - Zapovjedno mjesto bilo je u samoj zgradi nekadašnje MZ. Kada je bilo granatiranje sklanjali smo se u podrum. Prilagođavali smo se situacija kakva je bila, rekao je Milas.

U sklopu prigodnog programa bit će otkrivena i spomen ploča kao trajno obilježje na značenje koje je objekt imao tijekom Domovinskog rata.

Vukovarski gradonačelnik kazao je kako je kroz obnovljenu zgradu pomiješano njeno povijesno značenje kao i značenje koje će ona danas imati za građane ovoga dijela grada. U njoj će se nalazi poštanski ured, suvenirnica dok je jedan prostor namijenjen za liječničku ordinaciju ili pak trgovinu.

U obnovu zgrade uloženo je oko 1,3 milijuna kuna, a troškove je u cijelosti podmirio Fond za obnovu i razvoj Grada Vukovara. 

>> Policija pronašla autora morbidnih naljepnica na Trpinjskoj cesti

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

PA
Pajkoslava2
14:33 26.02.2017.

neka. bas mi je drago...

MI
Mimizo
15:58 26.02.2017.

ovo su lijepe i pozitivne vijesti samo da ih bude svakim danom sve više a ne da se izmišlja neka mržnja i netolerancija koje uistinu nema izuzev pojedinačnih ekscesa pojedinaca sa bilo koje strane koje je ne primjereno i bitno da nema neke veće efekte